Ingezonden persbericht


Bronckhorst besteed E 664.000,- aan Verkeer- en Vervoerplan

B en w van de gemeente Bronckhorst vragen aan de gemeenteraad E 664.000,- uit te trekken voor het uitvoeren van het gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan. Dit bedrag wordt betaald uit de bestemmingsreserve incidenteel nieuw beleid. Voor dit bedrag willen b en w de Kruisbergseweg- Molenenk in Hengelo verbeteren door de aanleg van een middengeleider, de fietsoversteek bij de Kruisbrinkseweg in Toldijk verplaatsen, zodat leerlingen van basisschool De Rank op een logische plek kunnen oversteken, een bromfietscursus voor (bijna) 16 jarigen subsidiëren, een plateau op de Zomerweg bij Drempt aanpassen en een parkeeronderzoek in het centrum van Zelhem uitvoeren.

Het veiliger maken van de kruising Hengeloseweg- Schooltinkweg tussen Hengelo en Zelhem wordt dit jaar uitgevoerd. Dit project stond voor 2008 gepland, maar is vorig jaar niet uitgevoerd.

GVVP
De gemeenteraad heeft het gemeentelijk verkeer en vervoerplan (GVVP) in 2007 vastgesteld. Met dit plan wordt de leefbaarheid, de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid gewaarborgd en verbeterd. Tot 2011 wil de gemeenteraad prioriteit geven aan de volgende onderdelen:


- verkeersveiligheid verbeteren: vooral bij schoolomgevingen en op kruisingen
- leefbaarheid verbeteren: eerst in de verblijfsgebieden, daarna op de rode en zwarte wegen
- bereikbaarheid: congestieproblemen oplossen en zwarte wegen (werk- en transportverkeer) buiten de verblijfsgebieden omleiden
- Milieu: geluidshinder oplossen en aandacht voor luchtkwaliteit
- recreatie en toerisme: recreatieve routes inrichten en onderhouden, fietsoversteken bundelen

Hengelo (Gld), 8 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.

---- --