motion10 en 2AT bouwen toeristische website voor provincie Utrecht

Interactieve site vol toeristische informatie, ontwikkeld op basis van Microsoft Windows SharePoint Services

Capelle a/d IJssel, 7 april 2009 - Microsoft Gold Partners motion10 en 2AT hebben een nieuwe toeristische website gebouwd voor de organisatie van samenwerkende VVV's in de provincie Utrecht: UTR (Utrecht Toerisme & Recreatie). De site - www.utrechtyourway.nl - kenmerkt zich door de dynamische weergave van de informatie, waarmee bezoekers gemakkelijk de informatie vinden die zij zoeken. De site is door motion10 en 2AT gebouwd op basis van Microsoft SharePoint Team Services en wordt via webservices voorzien van content uit diverse back-end systemen.

De UTR-website biedt bezoekers snel en gemakkelijk toegang tot de toeristische informatie waarin zij geïnteresseerd zijn, via een aantal categorieën, zoals 'Romanticus', 'Fantast', 'Avonturier', etc. Afhankelijk van de gekozen categorie geeft de site vervolgens een actueel overzicht van wat er in Utrecht op dit gebied te beleven valt.

"Onze oude website ging uit van een onduidelijke opdeling van de provincie Utrecht in verschillende regio's, waar de bezoekers eigenlijk niet veel mee konden. Uitgangspunt van de nieuwe site was dan ook dat het relevante, actuele en inspirerende informatie moest geven, op basis van de voorkeur van de bezoeker. Niet aanbodgericht, maar vraaggericht: hoe staat jouw pet vandaag, waar heb je zin in?", zegt Lisanne van IJzendoorn, Coördinator Internet bij Utrecht Toerisme & Recreatie. "De nieuwe site voldoet helemaal aan deze eisen en de reacties zijn zeer positief, zowel van bezoekers als van de partners waarvan de informatie op de site te zien is. De specialisten van motion10 en 2AT hebben ook een slim systeem gebouwd voor de random weergave van partnerinformatie, waarmee ze zelf kunnen bepalen onder welk thema zij het liefst te zien zijn."

Windows SharePoint
motion10 en 2AT hebben Microsoft Windows SharePoint Services gebruikt als het contentmanagementplatform voor de site, waarbij via een Service-Oriënted Architecture (SOA) maatwerk XML-koppelingen zijn aangebracht met diverse back-end databases. Hierdoor toont de site altijd de meest actuele content, zonder dat hiervoor handmatig informatie aangepast of toegevoegd hoeft te worden. Er zijn plannen om in de nabije toekomst over te stappen op het uitgebreidere Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007-platform, waarmee de mogelijkheden voor web content management (WCM) aanzienlijk worden uitgebreid. Medewerkers kunnen dan gemakkelijker zelf content toevoegen of bewerken via hun browser.

Over 2AT
2AT is een no-nonsense ICT dienstverlener uit Utrecht die complete ICT-oplossingen bouwt. Als Microsoft Gold Certified partner met een eigen architectuurteam, ontwikkelteam en systeemintegratieteam is 2AT in staat snel een pasklare oplossing te bouwen voor een klantspecifiek probleem. Daarbij maakt 2AT gebruik van kant-en-klare Microsoft technologieën om de oplossing betaalbaar en onderhoudbaar te houden. De kant-en-klare technologieën worden aangevuld met maatwerk om de oplossing 100% bij de wensen van de klant aan te laten sluiten. Daarnaast kan 2AT middels haar in-house beheer- en hostingdiensten een totaaloplossing bieden met één enkel aanspreekpunt waar de klant met alle vragen terecht kan. Als Microsoft Gold Certified Partner heeft 2AT toegang tot directe resources en up-to-date informatie bij Microsoft wanneer dit voor klanten nodig is. Tevens verzorgt 2AT namens Microsoft regelmatig trainingssessies en presentaties voor Microsoft's klanten en worden onze gecertificeerde medewerkers op Microsoft conferenties als spreker gevraagd, met name als het om technisch complexe en vernieuwende onderwerpen gaat.

Ingezonden persbericht