Ingezonden persbericht


Ontwerpvisie landbouwontwikkelingsgebied Halle- Heide gereed

De Ontwikkelingsvisie voor het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Halle-Heide is zover dat het de status ontwerpvisie krijgt. Dit betekent dat er in het kader van de inspraak op het ontwerp kan worden gereageerd. Deze ontwerpvisie ligt ter inzage gedurende zes weken. Voor het toelichten van het eindconcept van deze ontwikkelingsvisie heeft de gemeente op 24 maart een informatieavond georganiseerd voor bewoners en andere belangstellenden.

Ten opzichte van het eindconcept is het vastgestelde ontwerp gewijzigd door de nieuwvestigingslocatie aan de Dwarsdijk te schrappen en deze locatie te verleggen naar percelen ten noorden van de panden Kuiperstraat 16 en 18 in Halle.

Bestemmingsplan buitengebied
Vanuit het Reconstructiepan Achterhoek en Liemers hebben gemeenten de opdracht gekregen te zorgen voor een nadere detaillering van de Landbouw Ontwikkelingsgebieden (LOG's) en daarvan een doorvertaling te maken naar het bestemmingsplan Buitengebied. In de ontwerpvisie is aangegeven welke gebieden in aanmerking komen voor hervestiging of nieuwvestiging van intensieve-veeteelthouderijbedrijven. De randvoorwaarden voor vestiging worden eveneens in de visie aangeven. Het gaat hier om het gebied rondom het buurtschap Halle-Heide. Bij het op te stellen bestemmingsplan hoort ook een milieueffectrapportage. De werkzaamheden hiervoor zijn al gestart.

Infrastructuur en ontsluiting zorg van bewoners
De bewoners hebben op de informatieavond hun zorg geuit over de infrastructuur en de ontsluiting van het gebied in relatie tot de verkeersveiligheid. Het college wil niet vooruitlopen op concrete aanpassingen of verbetering van wegen naar aanleiding van verzoeken tot nieuw- of hervestiging van bedrijven in het gebied. De infrastructuur en de ontsluiting worden beoordeeld als onderdeel van verzoeken om vestiging.

Zienswijzen
Zienswijzen die worden ingediend en de reactie van de gemeente daarop worden verzameld in een Zienswijzennota. Deze leggen b en w voor aan de gemeenteraad.

Hengelo (Gld), 7 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.

---- --