Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 7 april 2009






Persbericht


Gastlessen in de gemeente De Wolden over vrijheid



Het voltallige college van burgemeester en wethouders en een raadslid geven in de maand april gastlessen over vrijheid op verschillende basisscholen in de gemeente De Wolden. Het geven van de gastlessen is een initiatief van het Centrum voor Mondiale Vraagstukken Drenthe (het MoC) in samenwerking met de Stichting Drentse 5 mei viering. De lessen worden gegeven in het kader van de Dag van de Vrijheid die jaarlijks landelijk wordt gevierd op 5 mei. De gastlessen gaan in op het jaarthema 2009 'Vrijheid & Identiteit' zoals dat door het Nationaal Comité 4 en 5 mei is aangereikt.


Het raadslid Wim Lutgendorff heeft in De Wolden de spits afgebeten. Hij sprak dinsdag 7 april met jongeren van OBS 't Veurlaand in Ansen over vrijheid. Volgende week woensdag 15 april geven wethouder Liesbeth Koster en Bert Damming een gastles op OBS De Wegwijzer in Alteveer en OBS De Bosrand in Kerkenveld. Wethouder Ank van der Ziel volgt op vrijdag 17 april met het geven van een gastles op CBS Prins Johan Friso in Koekange. Tot slot is het de beurt aan burgemeester Peter Snijders. Donderdag 23 april brengt hij een bezoek aan OBS De Zwermkorf in Zuidwolde.

De gastlessen worden in klassikaal verband gegeven en kunnen bestaan uit een debat, maar ook uit het uitwisselen van belevenissen over wat vrijheid is voor de jongeren van 2009.




///////////////////////////////////


Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u terecht bij cluster communicatie gemeente De Wolden, tel. (0528) 378239/378241.




---- --