Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Iedereen heeft het erover, Marmitek hééft het: draadloos HDMI! Zonder kwaliteitsverlies en zonder kabels 1080p-signaal versturen

EINDHOVEN- Marmitek, specialist op het gebied van audio/video-overdracht en connectiviteit, introduceert de GigaVideo800 HDMI. Marmitek bewijst zichzelf wederom als innovatieve speler met een werkende én per direct leverbare draadloze HDMI-oplossing. De GigaVideo800 HDMI zendt het HD-signaal van maximaal vier aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar uw HDTV of -projector.

Draadloos HDMI werd enkele jaren geleden al door verschillende leveranciers aangekondigd, maar tot op heden is er in de praktijk weinig van terechtgekomen. Ofwel voldeden de geïntroduceerde producten kwalitatief niet aan de verwachtingen, ofwel zijn ze tot op heden nog niet daadwerkelijk leverbaar. Met de introductie van de GigaVideo800 HDMI bewijst Marmitek dat hoogwaardig draadloos HDMI wel degelijk mogelijk én beschikbaar is.

Flexibele plaatsing van uw Tv-scherm of projector
Het enthousiasme over een fraaie, als een schilderij aan de muur gemonteerde TV wordt vaak een stuk minder als blijkt dat de bekabeling zich lastig laat wegwerken. Ook kabels trekken naar uw projector aan het plafond verdient zelden een schoonheidsprijs. Met de Marmitek GigaVideo800 HDMI is dit voorgoed verleden tijd. U monteert de ontvanger heel eenvoudig en onzichtbaar tegen de muur achter uw TV of op het plafond bij uw projector. Middels een vernuftig systeem kunt u tevens de aangesloten HD-apparaten blijven bedienen, ook al staan deze uit het zicht.

Ongecomprimeerd
Met behulp van de GigaVideo800 HDMI overbrugt het draadloze HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 20 meter naar de HDTV of -projector. De Marmitek GigaVideo800 HDMI verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt zonder vertraging (perfect voor game consoles) doorgestuurd en heeft exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een hoogwaardige HDMI-kabel wordt verstuurd.

Vier apparaten
De GigaVideo800 HDMI bestaat uit twee fraai gestileerde kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger wordt aangesloten op de tv, terwijl op de zender maximaal vier (HD) apparaten kunnen worden aangesloten. Dit kunnen bijvoorbeeld Blu-ray® spelers, digital video recorders (DVR's), HD set-top boxes, spelconsoles (Wii, PS3(TM) of Xbox® 360), Media Center PC's of standaard DVD spelers/recorders zijn. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening. Een belangrijk voordeel van de GigaVideo800 HDMI is dat het niet meer nodig is om kabels van HD-apparaten constant om te pluggen op de HDTV of -projector.

HDCP
De Marmitek GigaVideo800 HDMI ondersteunt alle digitale resoluties, dus zowel 480p, 576p, 720p, 1080i als 1080p. Het product voldoet 100% aan de HDCP-standaard. High-bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) is een systeem waarmee piraterij moet worden voorkomen. Decoders met HDCP geven een digitaal signaal uitsluitend door aan apparaten die ook HDCP ondersteunen, zoals de Marmitek GigaVideo800 HDMI.

Prijs en beschikbaarheid
De Marmitek GigaVideo800 HDMI heeft een consumenten adviesprijs van 599,- euro incl. BTW en is per direct leverbaar.

Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op www.marmitek.com.
---

Info voor de redactie

Dit persbericht en afbeeldingen van de Marmitek GigaVideo800 HDMI vindt u op: http://www.marmitek.com/nl/index_consumer.php?url=pers/GigaVideo800hdmi.html.

De Marmitek GigaVideo800 HDMI op onze website vindt u op: http://www.marmitek.com/nl/index_consumer.php?subgroep=84&product=473

Marmitek brengt op innovatieve wijze comfort en veiligheid in uw huis. Marmitek maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van multimedia, videobewaking, home control en beveiliging. Onderlinge compatibiliteit van producten is één van de speerpunten waardoor u uw eigen systeem kunt samenstellen en op elk gewenst moment nieuwe gebruiksmogelijkheden kunt toevoegen.

Marmitek BV - P.O. Box 4257 - NL- 5604 EG EINDHOVEN Geldropseweg 286 - NL-5643 TS EINDHOVEN
tel +31 40 21 22 831 fax +31 40 21 28 232
www.marmitek.com press@marmitek.com
Contactpersoon: Mej. Melanie Jeuken