Ingezonden persbericht


Persbericht

Brocade onthult visie op serverconsolidatie en netwerkconvergentie voor next-generation datacenters Nieuwe Brocade switch en Converged Network Adapters bieden naadloze, end-to-end FCoE-oplossingen van server naar storage

Eindhoven, 7 april 2009 - Brocade (NASDAQ:BRCD) kondigt als eerste in de industrie een end-to-end, op Fibre Channel over Ethernet (FCoE) - gebaseerde oplossing aan die Fibre Channel (FC) en Converged Enhanced Ethernet (CEE) samenbrengt. Brocade maakte dit bekend tijdens een persconferentie op Storage Networking World 2009, waarin zij tevens benadrukten zich voortdurend in te zetten voor een klantgedreven en pragmatische aanpak om oplossingen te bieden die opkomende technologieën ondersteunen. Deze benadering onderstreept het belang van het gebruik van non-disruptive en rationele uitrolmodellen, waarbij investeringen in bestaande datacenters worden beschermd en uitgebreid.

Als onderdeel van de aankondiging introduceert Brocade twee nieuwe producten die FCoE en CEE ondersteunen: Nieuwe Brocade 8000 Switch en Brocade 1010/1020 Converged Network Adapters
* De nieuwe Brocade 8000 Switch is een multiprotocol, layer 2, top-of-rack FCoE switch met 24 10 Gigabit Ethernet (GbE) CEE-poorten en acht FC-poorten die snelheden van 8Gbps ondersteunen - hierdoor wordt de consolidatie van input/output (I/O) storage en datanetworkingpoorten op de server edge mogelijk.
* De nieuw geïntroduceerde Brocade Converged Network Adapters (CNAs) bieden tot 500.000 IOs per seconde (IOPS) per poort en zijn beschikbaar in twee modellen: de Brocade 1010 single-port CNA en de Brocade 1020 dual-poort CNA. De CNA's van Brocade behoren tot de eersten op de markt met een single Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) CNA's die klassieke Ethernet-mogelijkheden bieden, gebaseerd op de universele TCP/IP protocol suite, geconvergeerd Ethernet en storage transportfuncties via één link. Ze leveren 10 Gbps FCoE connectiviteit van servers naar SAN fabrics en naar local area networks (LAN's).
* Binnen het rack is de Brocade 8000 verbonden met servers die zijn uitgerust met Brocade 1010 en 1020 CNA's. In combinatie met de Brocade 8000 vormen de Brocade CNA's een naadloze end-to-end FCoE connectiviteitsoplossing, van server naar storage, met een beheerplatform via Brocade Data Center Fabric Manager (DCFM(TM)), toonaangevende prestaties en superieure Quality of Service (QoS) om aan de eisen van next-generation datacenters te voldoen.
* De Brocade 8000 is gebaseerd op Brocade Fabric OS® (FOS) met extensies die FCoE en CEE besturen. Het levert tevens gedistribueerde intelligentie voor het gehele netwerk, terwijl een breed scala aan applicaties en geavanceerde fabric services mogelijk worden gemaakt, waaronder Brocade Fabric Watch, Inter-Switch Link (ISL) Trunking en end-to-end Advanced Performance Motoring.
* Zowel de Brocade 8000 switch als de Brocade 1010 en 1020 CNAs worden beheerd door Brocade DCFM, die het beheer van traditionele FC SAN en nieuwe FCoE/CEE omgevingen vanuit een enkele applicatie mogelijk maakt. Brocade DCFM Enterprise biedt tevens een non-disruptive upgrade path van Brocade Enterprise Fabric Connectivity Manager (EFCM) of Brocade Fabric Manager.
* In vergelijking tot de concurrentie, verbruikt de Brocade 8000 slechts de helft van de energie, levert het twee keer zoveel FC bandbreedte in een 50 procent kleinere vormfactor, en biedt het tevens een CEE-naar-FC tarief die gemiddeld vier keer beter is.
* Brocade Global Services biedt FCoE implementatiediensten, ontwikkeld om klanten te assisteren bij de installatie, configuratie en integratie van Brocade FCoE oplossingen.

Technologische en zakelijke voordelen van FCoE en CEE oplossingen
* FC Investment Protection: FCoE integreert naadloos met bestaande FC-omgevingen en maakt gebruik van de bekende FC fabric services, beheerstoepassingen en hulpprogramma's in het datacenter.
* Server Edge I/O Consolidatie: overbrengen van storage en netwerkdata via CEE vermindert het aantal serveradapters, kabels en benodigde switchpoorten - met als gevolg een vereenvoudigde bekabeling en een vermindering van energieverbruik en koelingkosten.
* Toenemende Server-SAN verbindingen: als gevolg van de verminderde uitgaven, worden serverkosten verlaagd, zodat investeringen in extra servers en servers verbonden aan SAN mogelijk wordt.

Quotes

* EMC: "FCoE en CEE gaan een belangrijke rol spelen in virtuele datacenteromgevingen," zegt Barbara Robidoux, EMC vice president, Storage Product Marketing. "EMC en Brocade zetten hun langdurige samenwerking voort om zo aan de next-generation datacentereisen van onze klanten te kunnen voldoen. Netwerkconvergentie met FCoE en CEE is een belangrijk onderdeel van de nieuwe datacenterarchitecturen. Samen bieden deze technologieën de netwerkprestatie en
* -flexibiliteit die in een virtueel datacenter nodig zijn. Daarnaast helpen zij klanten bij het aanpakken van enkele grote datacenteruitdagingen, waaronder de maximalisering van het gebruik, vermindering van operationele kosten en vermindering van uitgaven, dit alles met bescherming van de bestaande Fibre Channel investeringen."
* HDS: "FCoE integreert naadloos met bestaande Fibre Channel omgevingen en maakt gebruik van bekende Fibre Channel fabric services, beheerstoepassingen en hulpprogramma's in het datacenter die onze klanten de afgelopen jaren hebben gebruikt. Door onze samenwerking met Brocade kunnen wij de investeringen van onze klanten in bestaande Fibre Channel omgevingen beschermen, terwijl wij hen de mogelijkheid bieden opkomende technologieën zoals FCoE en CEE te gaan gebruiken," zegt Asim Zaheer, vice president Product and Competitive Marketing, Hitachi Data Systems.
* HP: "Klanten zijn opzoek naar een manier om kosten te verlagen door eenvoudiger beheer, verbeterde energie-efficiënte en de vermindering van energiegebruik binnen hun technologie-infrastructuren," zegt Bob Wilson, vice president Storage Platforms, StorageWorks Division, HP. "Klanten die geïnteresseerd zijn in het gebruik van FCoE kunnen SAN en LAN serververkeer consolideren terwijl de kabeleisen verminderd worden en het beheer vereenvoudigd via HP's brede storageportfolio en de Brocade 8000 switch."
* IBM: "Convergentie van Fibre Channel en Ethernet fabrics naar een gebruikelijke fabric is een belangrijk doel van IBM's dynamische infrastructuur initiatieven," zegt Jim Comfort, IBM vice president Enterprise Initiatives. "IBM heeft reeds een lange samenwerkingsrelatie met Brocade. Wij hebben in samenwerking met Brocade en andere bedrijven binnen de ICT-industrie een actieve rol gespeeld in de ontwikkeling van de industrienormen voor FCoE/CEE. Wij verwachten dat klanten graag operationele en omgevingsfunctionaliteiten willen bewerkstelligen die door de inzet van geconvergeerde fabrics kunnen worden bereikt."
* Microsoft: "Terwijl onze klanten opzoek zijn naar een manier om een nog dynamischer datacenter te creëren met behulp van Microsoft virtualisatie en beheersoftware, zullen technologieën zoals FCoE in de toekomst dienen als basis waarmee dit kan worden bereikt en waarmee operationele kosten kunnen worden verlaagd," zegt Dai Vu, director, virtualization solutions marketing bij Microsoft Corp. "Microsoft heeft reeds plannen aangekondigd om FCoE te ondersteunen met een logoprogramma. Wij kijken uit naar Brocade's deelname om hun FCoE adapters te kwalificeren voor het gebruik bij onze wederzijdse klanten."
* NetApp: "Met het eerste native FCoE storagesysteem ondersteunt NetApp Brocade's nieuwe reeks FCoE-switches en CNA's om klanten toegevoegde flexibiliteit, efficiëntie en prestatie in het datacenter te bieden," zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing bij NetApp. "Wij werken reeds sinds 2001 samen met Brocade. Brocade en NetApp zetten zich samen in om de FCoE-technologie te promoten en te versnellen, zodat klanten hun datacenters kunnen consolideren en stroomlijnen."
* Oracle: "Oracle en Brocade hebben een bewezen staat van dienst in de levering van vooraanstaande oplossingen voor bedrijven en datacenters. Oracle is verheugd de samenwerking met Brocade voort te kunnen zetten om gevalideerde configuraties te kunnen bieden voor Oracle Enterprise Linux en Oracle VM met 8 Gpbs Fibre Channel serverconnectiviteit en storage networking. Onze samenwerking zorgt voor de ontwikkeling van geavanceerde features en biedt de beste prijs/prestatie, gebruik, en schaalbaarheid in de industrie voor de huidige virtuele omgevingen. Daarnaast breiden Oracle en Brocade hun samenwerking verder uit met betrekking tot andere opkomende technologieën zoals FCoE en CEE voor gebruik in combinatie met Oracle VM om virtuele applicatiemobiliteit te vereenvoudigen en te faciliteren zodat aan de dynamische eisen van onze klanten kan worden voldaan," zegt Monica Kumar, Senior Director, Linux, Virtualization and Open Source Marketing, Oracle.
* SUN: "Sun werkt reeds lange tijd samen met Brocade om meer waarde aan de klanten te leveren. Het overbrengen van storage- en networkingdata via Converged Enhanced Ethernet biedt onze klanten de mogelijkheid het aantal serveradapters, kabels en switchpoorten te verminderen. Hierdoor worden het energieverbruik en de koelingkosten aanzienlijk lager," zegt Gautam Chanda, Group Manager, Sun Microsystems, Inc.
* VMware: "Omdat onze klanten zich steeds meer op cloud computing richten, zijn zij in toenemende mate geïnteresseerd in het groeperen van hun ICT-middelen, waaronder server, storage, en netwerkmiddelen om zo als een efficiënte en connected utility te functioneren," zegt Shekar Ayyar, vice president Infrastructure Alliances bij VMware. "Het VMware-platform loopt voorop in deze trend en geeft onze klanten een basis voor cloud computing. Wij zijn zeer blij samen te kunnen werken met Brocade, wiens nieuwe switches en netwerkadapters flexibele, geconvergeerde oplossingen bieden die onze klanten helpen bij de verbetering van de betrouwbaarheid en beheerbaarheid van op cloud gebaseerde ICT-diensten."

Foto's

· Brocade 8000 Switch - http://www.flickr.com/photos/33437642@N02/3406727307/
· Brocade 1010 CNA - http://www.flickr.com/photos/33437642@N02/3407534176/
· Brocade 1020 CNA - http://www.flickr.com/photos/33437642@N02/3407535338/

Video


· Brocade 8000 en Brocade 1010/1020 CNA video data sheet: http://www.brocade.com/fcoe-cee

Meer informatie


· Voor meer informatie over Brocade FCoE/CEE producten, bezoekt u http://www.brocade.com/fc-investment
· Voor meer informatie over de plannen van Microsoft met betrekking tot Windows Server logo support voor FCoE, bezoekt u http://www.microsoft.com/whdc/whql/resources/news/WHQLNews_031009.htm#EGABAAAA

Social Media Tags: Brocade, Data Center, Storage Area Networks, FCoE, CEE, CNA, Brocade 8000 Switch, Brocade 1010, Brocade 1020, CNA, SAN, IP, Fibre Channel, Ethernet, WAN, LAN, Networks, Switch, Router, Director, HBA, DCX, Fabric OS, File Management Engine, StorageX, DCFM, SAN Health, Adaptive Networking, Fabric Watch, ISL, Advanced Performance Monitoring, EMC, HDS, HP, IBM, Microsoft, NetApp, Oracle, Sun, VMware

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt buitengewone netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpen om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com

BROCADE CONTACTS

EMEA PR & AR
Stuart Marks
Tel: +44 (0) 1784 496474
Mob: +44 (0) 7734 688062
markss@brocade.com
Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
Ad.Barghoorn@brocade.com
Pride PR
Jan Faber/Jessica van Rijswick
Tel: +31 (0)71 568 00 28
brocade@pridepr.nl