Ingezonden persbericht


Sascha Visser coacht 'zijn' Rotterdamse leerlingen

In eneco's strijd om watt op 8 april

Rotterdam, 7 april 2009 - Acteur/presentator Sascha Visser was vanochtend op bezoek bij de leerlingen van groep 8 van de Van Brienenoord School aan de Percevalweg in Rotterdam, één van de deelnemende scholen aan de 'Strijd om Watt'. Met nog twee dagen te gaan wilde de coach van de Rotterdamse scholen de leerlingen nog wat extra aanmoedigen. En ook was hij wel benieuwd wat de leerlingen en hun leraren tijdens deze competitie hebben opgestoken van energie en energieverbruik.

Toen Sascha vanochtend naar de school ging, was hij vooral nieuwsgierig hoe de leerlingen de Strijd om Watt oppikken. Vinden ze het leuk? Leren ze er van? En zijn ze echt in staat om die kennis om te zetten in besparing? Hij ging vandaag met groep 8 van de Van Brienenoord School aan de slag zoals de leerlingen dat elke dag doen tijdens de Strijd om Watt. In het online spel zijn de leerlingen voor twee weken de baas van het digitale dorp Watt. Ze krijgen elke dag opdrachten van de burgemeester van Watt - kennisopdrachten, proefjes, en energiebesparing zoeken.

Enthousiast en leergierig
'Ongelofelijk hoe handig ze er mee zijn. En zo leergierig,' zegt Sascha. Bij vertrek is hij onder de indruk, 'Ja, ik moet je zeggen, dit had ik niet verwacht. Stroomverbruik is een belangrijk onderwerp. Als je serieus een bijdrage wilt leveren aan het milieu, dan kun je thuis en op school goed beginnen. En die kids zijn echt kleine experts geworden. Maar vooral hun gedrevenheid, hun enthousiasme, ze zetten zich echt in voor elke Watt die er bespaard kan worden. Daar kun je als volwassene nog wat van leren.' En ook de leraren steken wat op van de Strijd om Watt, want in de lerarenkamer waren netjes het koffiezetapparaat en de lampen uit tijdens het lesgeven.

Nog een paar dagen
De Strijd om Watt is een wedstrijd tussen Amsterdamse en Rotterdamse basisscholen om in twee weken tijd zo veel mogelijk te weten te komen over energie en energiebesparing. De Rotterdamse Van Brienenoord School bezit op dit moment een tweede plaats en maakt dus kans op de hoofdprijs. Aanstaande zaterdag wordt de grote finale gespeeld in het televisieprogramma Nickelodeon.