Ordina Beheer NV

Nieuwegein, 7 april 2009

Ordina lanceert Mod4j, een Model Driven Development-omgeving (MDD) voor Java. Mod4j is Open Source beschikbaar via Codehaus.

Mod4j biedt ontwikkelaars de mogelijkheid binnen een DSL based omgeving enterprise applicaties te ontwikkelen, waarbij gegenereerde code wordt gecombineerd met maatwerk. De naadloze integratie met de Eclipse IDE en Maven zorgen voor een snelle inrichting van de omgeving en een voor Java ontwikkelaars bekende ontwikkelervaring.

Jos Warmer, leadarchitect en partner bij Ordina:" Met dit concept kunnen ontwikkelaars de ontwikkelkosten verlagen en tevens de kwaliteit en onderhoudbaarheid van de ontwikkelde software aanzienlijk verhogen".

Op 27 april 2009 organiseert Ordina Innoveer Jij Mee met Mod4j, een kennissessie over Mod4j. Tijdens deze sessie wordt een volledige applicatie met behulp van Mod4j gebouwd. De sprekers laten zien hoe de Mod4j omgeving er uit ziet, hoe code wordt gegenereerd en hoe ontwikkelaars deze modellen en code simpel integreren met maatwerk code.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.innoveerjijmee.nl

Over Ordina Ordina werkt met circa 5.300 medewerkers binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.