Gemeente Tilburg

Hebt u een goed idee? Doe er wat mee!

Uw wijk krijgt 54.000 euro extra voor ideeën van bewoners

Hebt u een goed idee voor de wijk waarin u woont? Dan is dit het moment om daar wat mee te doen. Nu is er namelijk extra geld voor ideeën van wijkbewoners. Uw wijk krijgt ¤ 54.000 per jaar extra. Wijkbewoners beslissen wat er met dat geld gebeurt. Welke ideeën
Bewoners weten het beste wat ze missen in hun wijk. Dus jong en oud mogen met ideeën komen. Alle ideeën zijn welkom, vooral als het iets te maken heeft met scholing, werk, armoede of veiligheid.
Misschien kent u Verrijk je Wijk al? Verrijk je Wijk is vooral voor buurtfeesten, straatbarbecues, schoonmaakacties, speeltoestellen en bankjes. Dat blijft gewoon bestaan. Net als voorgaande jaren is daarvoor ¤ 4 per inwoner beschikbaar. Ook voor uw wijk. In totaal is er dus meer geld voor uw wijk.
Hoe gaat het
Iedere wijkbewoner kan een aanvraag indienen. U vindt het aanvraagformulier op de achterzijde van deze brief. Extra formulieren liggen in uw wijkcentrum. Daar kunt u het formulier inleveren. Een commissie van wijkbewoners beoordeelt de aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, schrijft de penningmeester van de wijkorganisatie een speciale waardebon uit. Daarmee kan de bewoner aanbod inkopen bij instellingen, of zelf iets organiseren.
Wie betaalt
De ¤ 54.000 komt van het ministerie van VROM. Het bedrag is, via de gemeente Tilburg, verstrekt aan de wijkorganisaties van uw wijk. De regeling loopt minstens tot en met 2010.

Meer informatie
Hebt u vragen? Of twijfelt u over een aanvraag voor de nieuwe regeling of voor Verrijk je Wijk? Neem dan contact op met de commissie die in uw wijk de aanvragen beoordeelt. De contactpersoon voor de Kruidenbuurt is: mevrouw Ariadney Eugenio, e-mail kruidenbon@live.nl
U kunt uw vragen ook stellen aan de medewerkers van het wijkcentrum.