Ingezonden persbericht


PvdA vermoedt financiële tekorten bij jeugdzorg Haaglanden

De Haagse PvdA gemeenteraadsfractie gaat met ondersteuning van alle raadsleden uit de commissie jeugd en burgerschap het bestuur van Stadsgewest Haaglanden om opheldering vragen over mogelijke financiële tekorten bij bureau jeugdzorg. Niet alleen lijkt er een tekort te zijn op de jaarrekening, maar er is ook sprake van onderbesteding, waardoor waarschijnlijk bepaalde prestatieafspraken voor het afgelopen jaar niet gehaald zijn.

PvdA raadslid Saskia Mulder is lid van het Algemeen bestuur van Haaglanden en wil morgen via een interpellatie tijdens de vergadering van Haaglanden navraag doen over eventuele tekorten. 'Het is geen gewoonte van het stadsbestuur om inzicht te geven in de jaarrekening en het jaarverslag van jeugdzorg. Maar als lid vat ik mijn controlerende taak zeer serieus op en wil ik inzicht in de gegevens. Tenslotte kan het zo zijn dat bepaalde taken niet goed uitgevoerd kunnen worden door financiële tekorten.'

De Haagse raadscommissie Jeugd en Burgerschap vindt dat Bureau Jeugdzorg een cruciale rol vervult in de hulpverlening aan jongeren. Zij vindt het daarom van groot belang om inzicht te krijgen in het jaarverslag, de jaarrekening, de accountantsverklaring met daarbij de interpretatie en de conclusies van de portefeuillehouder van het stadsgewest Haaglanden. Op deze manier kunnen de raden controleren of de prestatieafspraken die stadsgewest Haaglanden maakt met bureau jeugdzorg worden gehaald en of zij binnen hun budget blijven.