Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp breidt reseller-netwerk in MKB-markt uit
1000-ste reseller aangemeld bij Silver Partner-programma

Schiphol-Rijk, 7 april 2009 - NetApp (NASDAQ:NTAP) heeft een mijlpaal bereikt met zijn partnerinitiatief in de EMEA-regio, gericht op het midden- en kleinbedrijf. De 1000-ste reseller heeft zich aangemeld voor het Silver Partner-programma. Met dit partnerinitiatief helpt NetApp MKB'ers om optimaal te profiteren van de voordelen van zijn storage-oplossingen en -diensten. Door de adoptie van de laatste virtualisatie-, deduplicatie- en managementtools, worden klanten in staat gesteld om complexiteit te reduceren, administratie te vereenvoudigen en kosten te besparen. Door de gebundelde MKB-oplossingen en een belangrijk aandeel in channel sales kon NetApp's MSE-programma verspreid worden door de EMEA-regio om zo nieuwe klanten te benaderen.

"Wij identificeerden de behoefte aan een vraaggestuurde set oplossingen een toegewijd sales-kanaal en een eenvoudig voorzieningsproces die een sterke resellerbase ondersteunen door de besparingen die met storage-efficiëntie te behalen zijn beschikbaar te maken voor een breed publiek. We hebben ons aanbod aangepast op deze behoeften", zegt Eric Saillard, director EMEA Channel bij NetApp. "Inmiddels heeft de 1000e reseller zich aangemeld voor ons Silver Partner-programma. Dit programma is volledig aangepast op de MKB-markt en is gestart in mei 2009. Sindsdien is het programma in steeds meer EMEA-landen beschikbaar. Binnen een jaar hebben ruim 1000 resellers laten zien wat de waarde van ons aanbod is en wat voor voordelen het biedt in het huidige economische klimaat. Onze storage- en datamanagement-oplossingen verbeteren de efficiëntie en helpt klanten kosten te besparen. Onze resellers kunnen deze sales-argumenten uitstekend gebruiken."

Bob Vos, directeur van Switch Automatisering, één van de eerste Silver Level-partners: "Dit programma is het bewijs dat NetApp de behoeftes van resellers en klanten in dit marktsegment begrijpt. Ze hebben de complexiteit weggenomen en een passend niveau van ondersteuning geboden. Wij kunnen ons hierdoor richten op waar we het beste in zijn: verkopen en ondersteuning bieden aan onze klanten. NetApp-oplossingen en -diensten helpen ons zelfs in zware tijden sterk te staan." Switch Automatisering is inmiddels doorgegroeid naar het niveau van Gold Partner.

De belangrijkste succesfactor in de het MSE-programma zijn de distributeurs van NetApp: SNE en Bell Micro. Zij zijn verantwoordelijk voor de werving, training en de logistiek naar de partners. Silver Level-resellers zijn gelimiteerd tot de FAS2000-series en een aantal vooraf vastgestelde en gecertificeerde configuraties die het go-to-market proces versnellen. Het dynamische karakter van de distributeurs in het tot stand komen van specifieke partnerbundels is een belangrijke factor in de brede adoptie van het programma.

De NetApp FAS2000-oplossing is een populair onderdeel van het programma dat zorgt voor organisatiebrede betrouwbaarheid in een klein en kosteneffectief pakket. De FAS2000-producten zijn bijzonder goed afgestemd op de behoeften van middelgrote bedrijven met aparte afdelingen of kleine nevenvestigingen. Naast de beschikking over een zeer competitief product is het verkoopsucces van de resellers een gevolg van de eenvoud van het programma. De ondersteuning vanuit NetApp en de distributeur maakt het voor de reseller zo eenvoudig mogelijk om snel operationeel te zijn, goede omzet te behalen en om zelf goede ondersteuning te bieden aan hun eigen klanten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp
NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

Voor verdere persinformatie kijkt u op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NetApp/NetApp-breidt-reseller-netwerk-in-MKB-markt-uit/n/4053 , of neem contact op met: Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations:
Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Robert Jan Dullaart, NetApp: Tel: 020-503 9600
E-mail: robertjan.dullaart@netapp.com