Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Gemeente Montfoort onderzoekt of dienstverlening is verbeterd

Onderzoek onder inwoners in april van start

De gemeente Montfoort wil graag opnieuw van haar inwoners weten wat zij vinden van de communicatie en dienstverlening van de gemeente. Burgemeester E.L. Jansen: "Hoe beoordeelt u de gemeentegids, de gemeenteberichten van de gemeente, het burgerjaarverslag, onze website en onze gemeentepagina's in Zenderstreeknieuws? Hoe helpen de medewerkers u aan de balie van het stadskantoor? Is de gemeente voldoende telefonisch bereikbaar? Wij horen hierover graag uw mening. Ook zijn we erg benieuwd hoe u denkt over het wonen en leven in uw eigen buurt."

In 2006/2007 is met dezelfde vragen door onafhankelijk onderzoeksbureau SGBO de BurgerBarometer onder inwoners uitgevoerd. "Als gevolg van de BurgerBarometer zijn wij onder meer gaan werken aan een snellere afhandeling van brieven, aan verbetering van het telefonisch doorverbinden en aan betere communicatie rondom projecten. Daarnaast zijn we directer met inwoners gaan praten, via onder andere keukentafelgesprekken." zegt burgemeester Jansen.

De gemeente wil de Burgerbarometer elke twee jaar herhalen. Burgemeester Jansen: "Daarom laten we nu weer, net als in 2006/2007, een onderzoek uitvoeren onder onze inwoners. Uw mening helpt onze informatie en dienstverlening naar u te verbeteren en onze dienstverlening beter af te stemmen op uw behoeften."

In de loop van april krijgen 1.500 willekeurig gekozen inwoners van Montfoort/Linschoten een brief in de bus waarin wordt gevraagd de vragenlijst op internet in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Voor bewoners die geen toegang tot internet hebben, is een papieren exemplaar van de vragenlijst beschikbaar.

Uiteraard is bij dit onderzoek de privacy van de deelnemers gewaarborgd. Alleen SGBO ziet de antwoorden. Burgemeester Jansen: "Mocht u dus uitgenodigd worden deel te nemen aan het onderzoek, gebruik dan die kans om uw mening te laten horen."

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht