Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Boek op tijd, dan kan je rijden...
Sunny Cars trekt aan de bel: autohuurbranche kampt met schaarste

Hoofddorp, 6 april 2009 - Krapte in de autobranche: ook vakantiegangers die auto's huren merken de gevolgen van de financiële crisis. Het aantal beschikbare huurauto's op populaire bestemmingen is beduidend minder dan in voorgaande jaren, terwijl de vraag juist is toegenomen. In Spanje, de populairste bestemming voor autohuur onder Nederlanders, zijn dit seizoen in totaal tot 40.000 minder huurauto's beschikbaar. Deze nijpende situatie is merkbaar in de gehele autohuurbranche. Sunny Cars trekt aan de bel en raadt vakantiegangers aan niet te lang te wachten met het boeken van huurauto's.

Hoogseizoen snel volgeboekt
In de Verenigde Staten, Portugal en op de Canarische Eilanden is het aantal te verhuren auto's bij leveranciers met 20 % geslonken, terwijl deze bestemmingen juist aan populariteit winnen. Voor Mallorca geldt zelfs dat bepaalde categorieën nu al volledig volgeboekt zijn gedurende de Pinksterperiode, iets wat Sunny Cars nog nooit heeft meegemaakt in zo'n vroeg stadium. "Wij constateren juist een groei in de vraag naar autohuur, maar door het verminderde aanbod zullen alle autoverhuurders waarschijnlijk vaker en sneller 'nee' moeten verkopen, zeker bij last-minute aanvragen," aldus Suzanne Al, marketing manager van Sunny Cars. "Dit ongemak zal vooral degenen treffen die lang wachten met het boeken van autohuur. Daarom attenderen wij vakantiegangers zo vroegtijdig mogelijk op dit fenomeen, zodat zij zich nu nog van een prettige vakantie kunnen verzekeren. Met huurauto."

Fabrikanten leveren minder
De hoofdoorzaak van de verminderde beschikbaarheid: autofabrikanten garanderen geen terugname meer van auto's die voor autohuur gebruikt worden. Met deze "Buy Back" garantie kochten grote automerken en dealers in het verleden een groot gedeelte van de vloot van verhuurbedrijven terug ten behoeve van de tweedehands verkoop. Verhuurbedrijven kunnen zich het risico niet permitteren deze situatie op te lossen door auto's op eigen kosten aan te schaffen, temeer omdat banken door de crisis zulke investeringen niet meer financieren. Het resultaat is duidelijk: verhuurbedrijven hebben minder auto's tot hun beschikking en zullen sneller volgeboekt zijn.

Sunny Cars
Sunny Cars biedt vakantiegangers een zorgeloze huurauto op meer dan 5.000 bestemmingen in ruim 90 landen. Als onafhankelijk bemiddelaar selecteert Sunny Cars op elke bestemming de beste lokale verhuurder. De kracht van Sunny Cars is het kwalitatief hoogwaardige product voor een all-inclusive prijs zonder extra kosten. De in Hoofddorp gevestigde broker is dit jaar door reisagenten voor de tiende keer gekozen tot Beste Autoverhuurder. Circa 90% van de Nederlandse reisbureaus werkt samen met Sunny Cars. Daarnaast is de broker actief op de Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt. Hiermee is Sunny Cars een van de grootste onafhankelijke Europese bemiddelaars in autohuur. www.sunnycars.nl