Ingezonden persbericht


Eerste franchise ibis hotel komt in Leiden

Leiden beleeft de primeur van het eerste ibis hotel in Nederland dat in franchise wordt gegeven. Accor Hotels Nederland en Golden Green Hotels hebben een beginselverklaring ondertekend, die ertoe zal leiden dat het ibis hotel volgend jaar wordt geopend. De beoogde locatie is het Stationsplein in Leiden. Het is de bedoeling dat het voormalige universiteitsgebouw aan dit plein verandert in een ibis hotel met 120 kamers.

"We zijn buitengewoon tevreden met de overeenkomst die we met Golden Green Hotels hebben gesloten", aldus Rudolph Schöningh, directeur Franchise Development van Accor Hotels Nederland. "Dit is niet alleen het eerste ibis hotel in Nederland dat in onze franchiseformule wordt opgenomen, het is tegelijkertijd ook het eerste tastbare resultaat van onze strategie om te komen tot een substantiële verhoging van het aantal franchise hotels in onze portfolio."

De franchiseformule is binnen de internationale Accor organisatie volledig geïntegreerd. Van de meer dan 4000 hotels wereldwijd is ongeveer een kwart van de hotels in franchise gegeven. In Nederland is dat minder dan tien procent. "Sinds vorig jaar focussen we ons op de ontwikkeling van franchise", aldus Schöningh, die hiervoor in november 2008 verantwoordelijk werd. Daarvoor was hij als directeur van diverse hotels van de groep Accor werkzaam; de laatste vierenhalf jaar was hij verantwoordelijk voor Novotel Rotterdam Brainpark.

Voor Accor Hotels Nederland is Golden Green Hotels geen onbekende partner. Deze onderneming heeft sinds 1998 het Mercure hotel in Noordwijk in franchise. Hoewel de hotelbranche moeilijke tijden doormaakt, heeft eigenaar Cor van Duijn alle vertrouwen in een succesvolle introductie. "In Leiden is behoefte aan hotelcapaciteit. Er is ruimte voor uitbreiding. Met de 120 kamers die wij voor ogen hebben, voorzien we in een behoefte. Het ibis concept is een zeer beproefd concept. Het hotel behoort tot het economy segment dat in Leiden nog niet wordt geboden."

de ibis hotelkamer

*****
Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
. Hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Lenôtre;
. Zakelijke dienstverlening: 30 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management).

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 44 hotels, van het budget- tot het luxe segment (2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotels,hotels, 18 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule I hotels).