Gemeente Barendrecht

Gemeente sluit collectieve vrijwilligersverzekering

Barendrecht (dinsdag 7 april 2009) - Om niet het risico te lopen dat organisaties en hun vrijwilligers onvoldoende of niet verzekerd zijn, heeft de gemeente Barendrecht met ingang van 1 maart jl. een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. De verzekering is bestemd voor alle vrijwilligers die in een organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verrichten ten behoeve van anderen. Vrijwilligers zijn verzekerd ongeacht hun leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten, bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten en er geldt geen minimum aantal uren.

Stagiaires, de vrijwillige brandweer en de politie zijn uitgesloten van dekking door deze verzekering. Stagiaires vallen, in het kader van de maatschappelijke stage voor scholieren, niet onder de definitie van vrijwilliger. Vrijwillige brandweerlieden en politie kennen een speciaal voor hen getroffen regeling. Wethouder Coby van Deursen is blij met de vrijwilligersverzekering: 'Barendrecht kent veel actieve burgers en actief burgerschap moet je samen organiseren. Wij hopen met deze verzekering de ondersteuning van het vrijwilligerswerk in Barendrecht een extra impuls te geven'.

Eenvoudig en zonder registratie
De afgesloten verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Een bijkomend voordeel is dat er geen administratie of registratie van de vrijwilligers nodig is. Dus iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente, bijvoorbeeld de voetbalouder die meegaat met een uitwedstrijd van zijn kind, is verzekerd. Schade kan door de vrijwilliger of rechtspersoon(organisatie) gemeld worden door een digitaal schadeformulier in te vullen via www.barendrecht.nl. De gemeente zendt de claim vervolgens digitaal door naar de verzekeraar. Door gegevens bij de verenigingen of organisaties na te gaan kan de gemeente controleren of de claim terecht wordt ingediend. Meer informatie over de vrijwilligersverzekering is te zorg en welzijn>vrijwilligers.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht