Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op vrijdag 3 april en dinsdag 7 april heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:

07-04-2009
Minder uitkeringsfraude in 2008 door scherpe controle

In de gemeente Capelle aan den IJssel werd in 2008 veel minder uitkeringsfraude gepleegd. Dat blijkt uit het verslag 'Hoogwaardig Handhaven 2008'.

In 2008 werd 97 keer uitkeringsfraude vastgesteld, In 2007 was dat 152 keer. In totaal is bij de fraudeurs een bedrag van ¤128.441 teruggevorderd. De forse daling van het aantal fraudegevallen is toe te schrijven aan de scherpe controle van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel.

De afdeling Sociale Zaken wijst haar klanten op verschillende manieren op het gemeentelijke fraudebeleid. Ook in 2009 gaat de afdeling hiermee door. In 2009 blijft het opsporen van fraude één van de prioriteiten. De gemeente vindt misbruik en oneigenlijk gebruik van bijstandsuitkeringen onaanvaardbaar. Daarom wordt er scherp gecontroleerd. Hiermee wil de gemeente bereiken dat mensen alleen een uitkering krijgen als zij die echt nodig hebben.

03-04-2009
Capels college stemt in principe in met Sportbedrijf

Het Capelse college heeft in principe ingestemd met het verzelfstandigen van sport in Capelle aan den IJssel tot een sportbedrijf, de BV Sport. De gemeente behoudt wel de regierol op sportgebied, maar alle uitvoerende taken (exploitatie, beheer, onderhoud en sportstimulering) liggen bij de BV Sport.

De gemeente wordt 100% aandeelhouder van de BV Sport. Met deze BV wordt de organisatie van beheer en exploitatie van sport in Capelle geprofessionaliseerd. Sportverenigingen kunnen zich dan weer richten op hun kerntaak, het aanbieden van sport aan alle Capellenaren. De twee hoofdtaken van de BV Sport zijn beheer & exploitatie van gemeentelijke sportaccommodaties en sportstimulering en ondersteuning van de verenigingen door het Sportservicepunt.

De raadscommissie Middelen en Buitenruimte bespreekt de BV Sport op 16 april.

03-04-2009
Sportpark 't Slot blijft op de huidige locatie
Sportpark 't Slot blijft op de huidige locatie, dat heeft het college besloten. Hierdoor hoeft VV Capelle niet te verplaatsen naar het gebied direct achter zwembad de Blinkert.

Het college gaf in eerdere plannen aan dat VV Capelle verplaatst zou worden naar het Blinkertgebied. De vrijkomende locatie zou dan worden herontwikkeld voor woningbouw. Mede door de huidige economische situatie staat de financiële haalbaarheid van de woningbouwontwikkelingen onder grote druk. De plannen zijn daarom gewijzigd en er is besloten te wachten met de herontwikkeling totdat er meer duidelijkheid is over de hoe de gemeente zich in de toekomst wil ontwikkelen.

VV Capelle heeft, met het oog op de verhuizing de afgelopen periode bewust het groot onderhoud uitgesteld. Mede daardoor is de staat van de velden en de accommodaties van sportpark 't Slot zeer slecht. Het college heeft daarom besloten om nu aan de raad te vragen een krediet ter beschikking te stellen waarmee het sportpark gerenoveerd kan worden. Indien de raad hiermee instemt, kan de VV Capelle met ingang van het volgende voetbalseizoen op vernieuwde velden spelen.



Gemeente Capelle a/d IJssel