Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe leden voorgedragen voor Raad van Commissarissen van Exact Holding N.V.

DELFT, 7 april 2009 - Exact Holding N..V. ('Exact') maakt bekend dat tijdens haar algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april aanstaande, de heer E.R. Deves, de heer M.J.C. Janmaat en de heer R.J. Hoevens voordragen zullen worden voor benoeming als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Exact. De huidige Raad van Commissarissen wordt momenteel gevormd door drs E.A.J. van de Merwe, drs J. de Boer and drs R.W.J.M. Bonnier. Zij werden in 2005 voor een periode van vier jaar benoemd en hebben besloten zich niet beschikbaar te stellen voor herbenoeming.

'In de afgelopen vier jaar heeft Exact een periode van sterke strategische en operationele ontwikkeling doorgemaakt, die heeft geleid tot een verder aangescherpte strategie en een aanhoudend sterke financiële prestatie. Het is een intensieve maar vruchtbare periode geweest waarin het executive management team nauw heeft samengewerkt met de Raad van Commissarissen. Exact is een solide organisatie met een uitstekende markt positie en goed voorbereid voor de volgende fase in haar ontwikkeling. Samen met de nieuwe Raad van Commissarissen zal het executive management team blijven werken aan de toekomstige winstgevende groei van de onderneming in het belang van alle betrokken partijen. Ik wil de vertrekkende Raad van Commissarissen bedanken voor hun immense ondersteuning, toezicht en belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van ons bedrijf gedurende de laatste vier jaar. Ik respecteer hun beslissing om hun verantwoordelijkheden over te dragen na deze periode van intensieve samenwerking. Ik kijk er naar uit om met de nieuwe Raad van Commissarissen samen te werken en de verdere ontwikkeling van Exact Software te verzekeren', zegt Rajesh Patel, CEO van Exact.

Met betrekking tot de Raad van Bestuur, eindigt de benoemingstermijn van Raj Patel en Jim Kent per 7 april 2009. Rekeninghoudend met persoonlijke overwegingen van Raj Patel en Jim Kent, heeft de Selectie en Nominatie Commissie aan de Raad van Commissarissen aanbevolen Raj Patel te herbenoemen voor een opvolgende termijn van vier jaar als CEO. Jim Kent heeft besloten om zich op andere zakelijke activiteiten te richten en zal zich niet beschikbaar stellen voor herbenoeming. Hij is lid van de Raad van Bestuur sedert 7 april 2005 en was benoemd voor een termijn van vier jaar. 'Ik wil Jim bedanken voor zijn bijdrage aan Exact Software gedurende de afgelopen vier jaar, en wens hem veel succes in zijn verdere activiteiten', zegt Rajesh Patel.

De nieuwe leden van de Raad van Commissarissen zullen officieel voor benoeming worden voorgedragen, en Raj Patel voor herbenoeming, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die plaats zal vinden op donderdag 23 april 2009 te Amsterdam. De agenda (met toelichting), evenals Exacts jaarverslag 2008 zijn beschikbaar op Exacts website www.exactsoftware.com.

Achtergrond van de voorgedragen nieuwe leden van de Raad van Commissarissen

De heer E.R. Deves is geboren in 1947 en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft een masters degree in bedrijfseconomie van de Universiteit van Amsterdam. De heer Deves is oprichter en managing partner van Holland Venture en Holland Venture III B.V. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Macaw B.V., BlueCielo B.V., Login B.V., Decell Technologies en Royal Mosa B.V. en lid van de Raad van Commissarissen van Vestas Windsystems AS.

De voordracht van de heer Deves is gebaseerd op zijn ervaring in zowel het managen van als het toezicht houden op bedrijven.

De heer M.J.C. Janmaat is geboren in 1954 en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft een masters degree in rechten van de Universiteit van Leiden. De heer Janmaat is President and CEO van BlueCielo Holding B.V. en heeft management functies bekleed in andere Nederlandse ondernemingen. De heer Janmaat is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Stichting Kinderopvang Oegstgeest en voorzitter van de Geschillen Commissies in het kader van een aantal CAO's.

De voordracht van de heer Janmaat is gebaseerd op zijn ervaring in zowel het managen van als het toezicht houden op bedrijven.

De heer R.J. Hoevens is geboren in 1959 en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft een HEAO diploma in commerciële economie en accountancy. De heer Hoevens is zelfstandig adviseur en ondernemer. De heer Hoevens is in 1985 bij Pricewaterhouse Coopers in dienst getreden, waar hij na diverse functies te hebben bekleed, in 2001 benoemd werd tot lid van de Continental European Raad van Bestuur en als COO, en in 2002 als CFO. De heer Hoevens is in 2006 bij Pricewaterhouse Coopers vertrokken. De heer Hoevens is voorzitter van de Adviesraad van 3Stone Real Estate, voorzitter van de Adviesraad van Manshold Marketing en Communicatie en lid van de Adviesraad van iTV Media.

De voordracht van Mr. Hoevens is gebaseerd op zijn ruime ervaring als lid van de Raad van Bestuur van Pricewaterhouse Coopers en zijn bestuurservaring bij diverse bedrijven.

Geen van de voorgedragen leden bezitten aandelen van Exact.

/ / / / /

Over Exact Software

Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), project management en elektronische workflow.

Exact Software heeft haar hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2,500 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen.

In 2008 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 260,0 miljoen. Sinds juni 1999 is Exacct Holding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Exact Software vindt u op www.exactsoftware.com.

Voor meer informatie

Media Relations
Elske Hoekstra
Edelman
Tel: +31 (0)6 41167915
e-mail: elske.hoekstra@edelman.com

Investor Relations
Jeroen Bruins Slot
Tel: +31 (0)15 7501408
+31 (0)6 26663660
e-mail: ir@exactsoftware.com

Exact Holding N.V.
Poortweg 6
2612 PA Delft
P.O. Box 5066
2600 GB Delft
The Netherlands