Gemeente Noordwijkerhout

7/4/2009 - Inspraakavond lokaal ouderenbeleid

De nota lokaal ouderenbeleid Noordwijkerhout 2009 - 2012 `Zilveren Wending' is in de vergadering van het college van 31 maart 2009 als concept vastgesteld. Deze nota zal, na vaststelling door de gemeenteraad, de basis zijn voor de uitvoering van het lokaal ouderenbeleid voor de komende jaren.

In het kader van de ontwikkeling van het ouderenbeleid is op 28 oktober 2008 in het gemeentehuis een inspraakavond gehouden. Aan de hand van stellingen is over diverse onderwerpen gediscussieerd, zoals de mogelijkheden van ontmoeting, collectief vervoer en de noodzaak van ouderenbeleid. De punten die tijdens deze avond naar voren zijn gekomen zijn verwerkt in de nota. De werkgroep ouderenbeleid, bestaande uit een afvaardiging van de ouderenbonden, de Wmo adviesraad en enkele senioren op persoonlijke titel, waren betrokken bij de ontwikkeling van het ouderenbeleid. Daarnaast is de Wmo adviesraad gevraagd haar advies uit te brengen over de nota.

De conceptnota ligt ter inzage in de hal van het gemeentehuis en in het Lokaal Loket Noordwijkerhout in het Gezondheidscentrum.

Uw schriftelijke inspraakreactie kan tot maandag 27 april 2009 via de mail worden gestuurd naar gemeente@noordwijkerhout.nl. Per post kunt u uw reactie richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u contact opnemen met mw. E. Bulle, tel. (0252) 343737.