Politie Zeeland


---


W-718-2009 Aanrijding tussen fietsers
Op de Seisweg in Middelburg is vanmiddag rond 14.00 uur een aanrijding gebeurd tussen twee fietsers.
Een 15-jarige jongen uit de gemeente Veere reed over de Griffioenstraat en wilde de Seisweg oprijden. Voor hem van links kwam een 72-jarige fietsster uit Middelburg uit de richting van de Laan der Verenigde Naties. De vrouw verleende geen voorrang aan de jongen en beide kwamen met elkaar in botsing. Hierbij brak de vrouw vermoedelijk haar been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Z-719-2009 Winkeldieven aangehouden
Door de Zeeuwse politie zijn in Sas van Gent twee winkeldieven aangehouden.
Omstreeks 13.45 uur werd bij de politie een melding gemaakt van een winkeldiefstal. Twee vrouwen zouden tassen hebben weggenomen uit een winkel aan de Zuidstraat in Sas van Gent. Door medewerkers van de winkel werd het signalement van de beide dames doorgegeven aan de agenten. De dames waren er na het slaan van hun slag namelijk vandoor gegaan. Agenten hebben een zoekslag gemaakt in de buurt en de dames zijn, na een tip van een getuige, rond 17.30 uur aangehouden. Ze worden nu nog verhoord. De vrouwen zijn 33 en 18 jaar oud en afkomstig uit Sas van Gent.

W-720-2009 Vrouw drinkt bijna 5 keer teveel
Een 53-jarige vrouw uit de gemeente Veere is vanmiddag tegen het hek van het gezondheidscentrum in Koudekerke gereden.
Omstreeks 15.30 uur werd de melding gemaakt bij de Zeeuwse politie. Agenten zijn ter plaatse gegaan en zagen de auto die de aanrijding had veroorzaakt even verderop staan. De bestuurster leek, volgens de melder, onder invloed, daarom hebben de agenten haar laten blazen. Ondanks het feit dat zij verklaarde maar één pilsje te hebben gedronken bleek zij toch bijna 5 keer de limiet de blazen. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

W-721-2009 Man aangehouden wegens belediging
Omstreeks 16.20 uur vanmiddag is een man aangehouden wegens het beledigen van politieagenten.
De man vond het nodig om een politieagent uit te schelden in de Walstraat in Vlissingen toen voor hem een bekeuring werd uitgeschreven wegens het drinken van alcohol op de openbare weg. De man werd door de agent gewaarschuwd zijn taal enigszins te matigen. De verdachte gaf hieraan geen gehoor en schold de agent nogmaals uit. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij wordt verhoord. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is 36 jaar.





Politie Zeeland