NIOD


Tentoonstelling 'WO 2 in Beeld' in stadhuis Assen

De reizende tentoonstelling 'WO2 in Beeld', die ter gelegenheid van de lancering van de website Beeldbank WO2 is samengesteld, is vanaf 7 april zien in de expositieruimte van het stadhuis van Assen.

Lachende Duitse soldaten met een biertje in de hand op een terras in Breda. Binnenlandse strijdkrachten en verzetsgroepen met hun wapens. Een massale bijeenkomst van de Hitlerjugend en de Jeugdstorm NSB op de Grote Markt in Groningen. Duitse krijgsgevangenen, een besmeurd beeld van Hitler en vernederde 'moffenmeiden'. Zware bombardementen op Venlo in november 1944. Een propaganda-affiche van de NSB uit 1935. Het zijn beelden die te zien zijn in de tentoonstelling 'WO2 in Beeld'.

Ter gelegenheid van de lancering van de website Beeldbank WO2 is de reizende tentoonstelling 'WO2 in Beeld' samengesteld. De expositie laat een gevarieerde, representatieve selectie van foto's, tekeningen en affiches uit de beeldbank zien. Onderdeel van de tentoonstelling is een speciale computer waarop de beeldbank ter plaatse is te raadplegen. Het bijzondere beeldmateriaal is afkomstig van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

De informatieve en fraai uitgevoerde tentoonstelling kan dankzij het Drents Archief vanaf 7 april 2009 in het stadhuis van Assen worden bezichtigd.