Politie Brabant-Noord

"Boxmeer op slot" groot succes

Boxmeer, 07-04-2009

De politie heeft dinsdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden onder de naam "Boxmeer op slot". Op twee locaties in de gemeente Boxmeer werden ongeveer 700 motorvoertuigen gecontroleerd. In totaal werden 96 bekeuringen uitgeschreven. Er werden vijf kentekens van voertuigen ingenomen. Deze auto's mochten niet meer verder rijden. Ook werden twee personen aangehouden omdat ze reden terwijl ze een rijontzegging hadden.

De bekeuringen werden onder meer uitgedeeld voor:

- rijden zonder gordel

- niet handsfree bellen

- niet kunnen tonen rijbewijs

- APK niet in orde

- uitstekende lading

Locaties

De twee locaties waar gecontroleerd werd waren: 'De Witte Brug' aan de St. Anthonisweg in Boxmeer en tankstation Tango in Beugen.

Er werkten ongeveer 30 agenten, met medewerking van Team Verkeershandhaving en de Vreemdelingenpolitie, mee aan de controle. Daarnaast screenden medewerkers van de belastingdienst alle gecontroleerde voertuigen op mogelijk openstaande belastingsschulden.

Overige resultaten

De belastingdienst heeft gecontroleerd op de locatie 'De Witte Brug' en heeft in totaal 547.000 euro aan openstaande belastingen geconstateerd. Hiervan is 10.000 euro ter plaatse geïnd.

De douane werkte ook mee aan de controle. Twee bestuurders konden geen geldige papieren voor het zogenoemde handelaarkenteken (groen kenteken) tonen en een bestuurder had nog een BPM-naheffing openstaan.

Een inspecteur van Verkeer en Waterstaat betrapte een vrachtwagenchauffeur die zonder tachograaf reed en een taxichauffeur reed met een vergunning die niet in orde was.