Politie Gelderland-Midden

Burenruzie loopt uit de hand, twee man opgepakt
Publicatiedatum: 7-4-2009 20:14:45

ARNHEM - Bij een uit de hand gelopen burenruzie in de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft de politie dinsdagavond 7 april een 46-jarige bewoner en zijn 15-jarige zoon aangehouden. Twee anderen liepen daarbij verwondingen op. Een partijtje voetbal op straat, waarbij de bal in de tuin van de 46-jarige Arnhemmer kwam, zou de aanleiding zijn geweest.

Rond half zes brak de ruzie uit toen enkele jongeren op straat aan het voetballen waren. Daarbij zou de bal van hen in de tuin van de Arnhemmer terecht zijn gekomen. De man pakte de bal af en zou vervolgens met een mes een 21-jarige buurtgenoot hebben verwond. Bij de daaropvolgende schermutseling schoot de 15-jarige zoon te hulp, die op zijn beurt met een schaar een eveneens 21-jarige buurtbewoner letsel zou hebben toegebracht. Een andere buurtbewoner, een 19-jarige jongen, zou bij het voorval klappen hebben opgelopen.

Letsel
Gewaarschuwde agenten hielden op basis van getuigenverklaringen de 46-jarige Arnhemmer en diens 15-jarige zoon aan. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten. Twee van de drie slachtoffers hadden weliswaar letsel opgelopen maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Ze hebben alledrie aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder.

(09-047390)

Voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Persloket Bureau Communicatie
Telefoon: 026 - 376 3050 tot uiterlijk 21:00 uur!
---