TNS NIPO

TNS NIPO publicaties

7 april 2009

TNS haalt opnieuw Eurobarometer binnen

TNS heeft aangekondigd dat het voor de tweede keer een contract met de Europese Commissie en het Europees Parlement heeft gewonnen om de Standaard Eurobarometer Studies uit te voeren. De waarde van de overeenkomst, die voor een periode van vier jaar geldt, wordt op 65 miljoen euro geschat. Daarmee is het een van de grootste contracten in het marktonderzoek ooit. TNS versloeg onder anderen IPSOS, Gallup en Synovate. Vier maanden geleden won TNS ook al de Eurobarometer Kwalitatieve Studies, een overeenkomst die eveneens vier jaar van kracht is en 15 miljoen euro waard is.

De Eurobarometer zal gecoördineerd worden door de Political & Social sector van TNS, TNS Opinion. Ongeveer 200.000 mensen in meer dan 34 landen in Europa zullen ieder jaar worden geïnterviewd. Het betreft de 27 lidstaten van de Europese Unie, de kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië en Macedonië, Noorwegen, IJsland, Zwitserland en het Turkse gedeelte van Cyprus. De interviews, die in 44 verschillende talen worden afgenomen, zullen face-to-face plaatsvinden. In totaal 9.200 interviewers van TNS zullen de interviews afnemen.

De Eurobarometer is de belangrijkste en meest regelmatig afgenomen graadmeter van de publieke opinie in Europa. In de Eurobarometer wordt de mening van burgers gepeild over een aantal van de belangrijkste kwesties die de EU op dit moment bezig houden, zoals globalisering, werkloosheid, milieubescherming, immigratie, armoede en internationale betrekkingen. Veel van deze onderwerpen kunnen over een periode van vele jaren trendmatig worden gevolgd. TNS werkt al sinds 1974, toen het voor het eerst het contract voor de kwantitatieve Standaard Eurobarometer Studies won, voor de Europese instanties.

Leendert de Voogd, wereldwijd hoofd van de sector Political & Social van TNS: 'TNS is bijzonder trots opnieuw dit prestigieuze contract te hebben binnengehaald, en uitgekozen te zijn om het grootste Political & Social onderzoeksproject ooit te mogen uitvoeren. Het is een erkenning van de professionaliteit van TNS en het vermogen van de organisatie om extreem grote face-to-face studies uit te voeren. Het team dat het project de afgelopen vier jaar zo grondig heeft uitgevoerd, is werkelijk fantastisch. Hun werk heeft er ook toe bijgedragen dat we als een betrouwbare partner worden gezien om enorme globale onderzoeksprojecten zoals deze uit te voeren. Het contract onderstreept bovendien de kracht van onze Political & Social sector. Het geeft ons op vele terreinen een platform voor groei en innovatie. De combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve Eurobarometercontracten stelt ons in staat om de Europese elites van de meest gedetailleerde informatie die ze kunnen wensen te voorzien. Het zal ze bovendien helpen in het besluitvormingsproces en het vormgeven van Europees publiek beleid.'

Bij verspreiding of publicatie graag de bron TNS gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ageeth Ettema (tel: 020 522 54 34) of Wiene Klasema (tel: 020 522 54 96).