Gemeente Schagen

Incident tijdens Paasveetentoonstelling

In citydance KDanz heeft op de middag tijdens de viering van jaarlijkse Paasveetentoonstelling een incident plaatsgevonden. Een groepje jonge mensen werd door een onbekende met een vloeistof bespoten, waarvan nog onbekend is om welke stof het gaat. De gebruikte vloeistof veroorzaakte huid- en oogirritatie.

Het groepje mensen is opgevangen op het politiebureau, waar zij konden douchen en een kledingpakket kregen. Na de opvang en medisch onderzoek konden de slachtoffers huiswaarts keren. Al met al ging het om een groepje van 21 jeugdigen, die zonder problemen uit de drukke discotheek konden komen. Verder waren er in Kdanz na dit incident geen problemen. Mensen die nu nog klachten ondervinden van het incident kunnen zich melden bij de huisartsposten. Zij zijn op de hoogte gebracht.

Het algemene beeld tijdens het Paasveefeest was niet anders dan andere jaren. Enorme drukte en gezelligheid kenmerkten de jaarlijkse viering. De politie meldde 19 aanhoudingen wegens verstoring van de openbare orde, openbare geweldpleging en drugsbezit. Dit beeld wijkt niet af van andere jaren.

Burgemeester Westerink van de gemeente Schagen was zeer tevreden over de samenwerking tussen de diverse hulpdiensten en medewerkers van discotheek Kdanz.