Zwolle
Nieuw bestemmingsplan IJsselallee voor doorstroming

Datum uitgave persbericht: 04/07/2009

Om tot een betere verkeersafwikkeling te komen, hebben burgemeester en wethouders een voorontwerpbestemmingsplan voor de IJsselallee aangenomen. Het gaat om het tracé dat ligt tussen het Spoolderplein en het kruispunt van de IJsselallee met de Hanzeallee en de Burgemeester van Walsumlaan.

Extra, derde rijstrook

Begin 2007 heeft de gemeenteraad bepaald dat verkeerskundige maatregelen nodig zijn om het verkeer op de IJsselallee beter te laten doorstromen. Zo komt in beide richtingen een extra, derde rijstrook. De provincie heeft inmiddels besloten mee te betalen aan de werkzaamheden. Om die uit te kunnen voeren is een nieuw bestemmingsplan nodig.
omhoog

Reactiemogelijkheid

Met het voorontwerp van dat bestemmingsplan heeft het college nu ingestemd. De komende weken kan een ieder schriftelijk reageren op het voorontwerp. Een aantal zogenoemde vooroverleginstanties wordt ook gevraagd een oordeel te geven over het plan. Het college buigt zich vervolgens over de reacties. Die worden eventueel verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan dat daarna ter inzage wordt gelegd. De gemeente hoopt nog dit jaar het nieuwe bestemmingsplan definitief vast te kunnen stellen.
omhoog
Bron: Afdeling communicatie
Datum van 07-04-2009 tot 06-05-2009