Nederlands Sociaal Forum

Tweede-Kamerfractie
8-4-2009

Hardwerkende Nederlander betaalt voor fouten Eurlings

De VVD-fractie vindt dat de kilometerheffing niet moet worden ingevoerd.

Minister Eurlings heeft aangekondigd de invoering van het project door te schuiven naar een volgende kabinetsperiode. Over welke periode hij het precies heeft, is nog onduidelijk.

VVD-woordvoerder Charlie Aptroot: "Het is slap dat deze minister alles op het bordje van zijn opvolger schuift. De invoering van de kilometerheffing is enorm ingewikkeld, extreem duur en vol met risico's. Per direct stoppen dus met deze geldverkwisting."

Volgens Aptroot zijn er twee mogelijke verklaringen voor het besluit van Eurlings: "Of de minister is een geslepen politicus, die de kilometerheffing eigenlijk nooit wilde en nu - tegen het regeerakkoord in - dit besluit doorschuift. Of hij is dom geweest en begrijpt pas na twee jaar ministerschap wat voor ellende de invoering van dit project met zich meebrengt."

Eurlings heeft al eerder bewezen goede adviezen in de wind te slaan. Hij voerde ondanks alle bezwaren toch de vliegtaks in en schaft hem - nadat inmiddels duizenden banen zijn verdwenen - binnen een jaar weer af.

"Deze minister is een behendig politicus en de Nederlandse burger is de klos. Die betaalt uiteindelijk de rekening van vliegtaks en kilometerheffing: duizenden banen foetsie en miljarden euro's belastinggeld weggegooid", aldus Aptroot.

8 april 2009

Charlie Aptroot: c.aptroot@tweedekamer.nl