Gemeente Hoorn Apeldoorn - Poging diefstal geldlade uit bus

Op woensdagochtend 8 april heeft een nog onbekende man een geldlade uit een bus proberen te stelen. Toen dit niet direct lukte is de man er vandoor gegaan.

Een buschauffeur kwam vlak voor 07:00 uur met haar bus, zonder passagiers, aan bij de halte bij de Aerendsbrug op de Soerenseweg. Er stonden geen mensen te wachten. De chauffeur bleef even staan met haar bus omdat ze iets te vroeg bij de halte was. Een jonge man kwam aanlopen, stapte in, en probeerde direct de geldlade te pakken. In een reflex haalde de chauffeur met haar stempel uit in de richting van de man. Hierop verliet de man de bus, zonder buit. Tijdens de poging om de geldlade te stelen is de chauffeur niet bedreigd of gewond geraakt. Het is niet duidelijk of de chauffeur de man geraakt heeft.

De politie stelde direct een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de man luidt: een vrij jonge man, blanke huidskleur, met grijze capuchontrui aan en tijdens het incident de capuchon ook op. Verder droeg de man een spijkerbroek en witte gympen. Na het incident is de man weggevlucht richting de Juniperlaan.

Mensen die mogelijk iets gezien hebben van het incident of het wegvluchten van de man worden dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Apeldoorn - Kop-staartbotsing twee personenauto's

Op dinsdagochtend 7 april zijn rond 8.00 uur twee personenauto's betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Een 39-jarige inzittende is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na controle weer naar huis.

Een 44-jarige Apeldoorner reed samen met de 39-jarige vrouw over de Arnhemseweg in de buurt van de Laan van Malkenschoten. Toen hij moest remmen, kon een 23-jarige Apeldoorner die achter hem reed niet op tijd tot stilstand komen. Hierop ontstond een aanrijding. De 39-jarige Apeldoornse is met nekklachten ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Drie aanhoudingen voor (poging tot) fietsdiefstal

De politie heeft op dinsdag 7 april een 20-jarige Apeldoorner en twee Apeldoornse jongens (14 en 15) aangehouden voor (poging tot) fietsendiefstal.

Rond 11.00 uur zagen surveillerende agenten de 20-jarige man fietsen op de Hoofdstraat. Hij viel op doordat er geen sleutel in het fietsslot zat. Hierop is hij aangesproken en vervolgens aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De twee jongens werden rond 20.00 uur bij het Centraal Station aangehouden. Zij probeerden bij meerdere fietsen het fietslot te openen. Beiden zijn aangehouden voor poging tot fietsdiefstal. Bij de aanhouding werd bij een van de jongens een loper voor fietssloten aangetroffen. De man en beide jongens zijn na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en de minderjarigen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Apeldoorn - Aanhoudingen bij twee winkeldiefstallen

Op dinsdag 7 april heeft de politie een 39-jarige vrouw en een 14-jarige meisje aangehouden voor winkeldiefstal.

De Apeldoornse vrouw werd rond 9.00 uur in een winkel aan het Korianderplein aangehouden. Zij had haar boodschappen slechts voor een deel afgerekend en probeerde de winkel te verlaten. De 14-jarige Harderwijkse werd door het personeel van een winkel aan de Hoofdstraat betrapt op winkeldiefstal, en rond 15.15 uur aan de politie overgedragen. Zij bleek onder andere cosmetica te hebben gestolen. Beiden zijn verhoord. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en de minderjarige wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Apeldoorn - Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

De politie heeft op dinsdagmiddag 7 april drie aanhoudingen verricht na het aantreffen van een hennepkwekerij aan de Gazellestraat in Apeldoorn. De politie trof rond 13.30 uur de kwekerij aan.

In de woning werden ruim 230 planten en meer dan 7000 hennepstekjes aangetroffen. Twee bewoners (31 en 34) en een 24-jarige Apeldoorner werden aangehouden. Zij worden verhoord over hun betrokkenheid bij de kwekerij. Een afvalbedrijf heeft de hennepkwekerij ontmanteld. Alle planten, stekjes en goederen worden vernietigd. Er bleek geen sprake van stroomdiefstal.


---- --