Ingezonden persbericht


Persbericht
Plaats: Haarlem
Datum: 8 april 2009

Helin Okcuoglu en Alexander Hulsbergen winnen de Junior Speaking Contest 2009

Een speech houden in het Engels voor een vakjury en een zaal vol scholieren. Tweedeklasser Helin Okcuoglu van het Wateringse Veld College in Den Haag en derdeklasser Alexander Hulsbergen van het Marnix College in Ede deden het en werden de winnaars van de Junior Speaking Contest 2009. De onderwerpen van de winnende speeches waren Has the modern world killed all creativity en Sports - a right for everyone. De jury was met name vol lof over de rust en het zelfvertrouwen die beide finalisten uitstraalden en ook het gemak waarmee ze spraken. De publieksprijs ging naar derdeklasser Patty Peters van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.

Dinsdag 7 april jl. vond in Amersfoort de finale van de Junior Speaking Contest plaats. Zestien finalisten vanuit heel Nederland streden tegen elkaar in een wedstrijd over wie de beste speech in het Engels kan houden. De afgelopen maanden zijn er acht regionale voorrondes gehouden, waarbij leerlingen uit de leerjaren 2 en 3 van scholen voor tweetalig onderwijs hun beste beentje moesten voorzetten. Uit deze voorrondes zijn acht finalisten uit leerjaar 2 en acht finalisten uit leerjaar 3 naar voren gekomen. Voor het oog van een jury, een vragenpanel en uiteraard een zaal vol supporters moesten zij in een speech van maximaal 4 minuten proberen als beste uit de bus te komen. De deelnemers zijn beoordeeld op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van de speech, hun presentatie en het beantwoorden van vragen.

De Junior Speaking Contest is een initiatief van het Europees Platform - internationaliseren in onderwijs in samenwerking met de British Council en het netwerk voor tweetalig onderwijs. Deze wedstrijd is dit jaar voor de zesde keer georganiseerd voor de onderbouw van tweetalige scholen.

-----------------------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht