Gemeente Utrecht

'Vrolijke lantaarnpalen' winnaar ideeënprijsvraag Kinderraadsvergadering Utrecht

Maar liefst 2.302 kinderen hebben dit jaar meegedaan aan de ideeënprijsvraag van de Kinderraadsvergadering 2009. Michelle van de Berg, Annabel de Ruiter en Annee Seders van groep 8b van de Ludgersschool (Noordwest) wonnen met hun idee voor lantaarnpalen met verlichting in verschillende kleuren. Burgemeester Aleid Wolfsen overhandigt de winnaars hun prijs op woensdag 8 april 2009 tijdens de finale van de Kinderraadsvergadering.

De Ideeënprijsvraag is de start van de Kinderraadsvergadering. Kinderen konden op een formulier hun idee ter verbetering van hun wijk schrijven en/of tekenen. Een jury heeft ingezonden ideeën beoordeeld op kwaliteit, originaliteit, presentatie en motivatie. Per wijk heeft de jury een wijkwinnaar uitgekozen. Algemene winnaar is het idee Vrolijke Lantaarnpalen, omdat het de stad vrolijk en veilig maakt maar er ook aan energieverbruik gedacht is.

Trends
Bij de inzendingen vielen verschillende trends te bespeuren. Nieuw dit jaar zijn de vele ideeën waarbij straatverlichting, gekoppeld aan veiligheid en energieverbruik, een rol speelt. Daarnaast zijn een boomhut, meer natuur en speeltoestellen nog steeds wensen van veel kinderen. Er waren ook weer veel ideeën met en voor gehandicapte kinderen. Ook de ouderen worden niet vergeten.

Kinderraadsvergadering
De Kinderraadsvergadering is een participatieproject van de gemeente Utrecht. Hierbij worden zoveel mogelijk kinderen van groep 7 en 8 gestimuleerd om mee te denken en mee te beslissen over het verbeteren van hun wijk. Tijdens de 13e Kinderraadsvergadering op 8 april a.s. reikt de burgemeester een cheque van 20.000 euro uit voor het realiseren van het beste plan van en voor kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/kinderraadsvergadering.




Gemeente Utrecht