Ingezonden persbericht


Aankondiging

Themadag Politie ­ De politie als tipgever

Op woensdag 8 april aanstaande organiseert SPSS een themadag voor de politie. Tijdens deze dag verzorgen twee gastsprekers van West Midlands Police (Dhr. R. Adderley), Regiopolitie Groningen (Dhr. J. Huizing) en SPSS diverse presentaties waarin zij informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van datacollectie en -analyse. Het seminar vindt plaats in het Meeting Plaza te Utrecht. Hieronder volgt het volledige programma.

9.15 uur ­ ontvangst en registratie

9.45 uur ­ welkom

9.55 uur ­ Dhr. R. Adderley ­ West Midlands Police In 2003 heeft de heer R. Adderley een business intelligence bedrijf opgericht dat zich richt op 'policing intelligence'. Adderley vertelt tijdens zijn presentatie meer over zijn ervaring met de inzet van data mining. Denk hierbij aan het identificeren van veelplegers en criminelen, criminelen die delicten plegen in diverse politieregio's, het identificeren van criminele netwerken, het suggereren van mogelijke daders van onopgeloste misdaden en het voorspellen van welke plaats delict het meest waarschijnlijk forensisch materiaal zal opleveren. De heer Adderley is gepensioneerd politie-inspecteur en heeft 32 jaar gediend bij de West Midlands Police.

11.00 uur ­ pauze

11.15 uur ­ presentatie SPSS

11.45 uur ­ presentatie SPSS

12.15 uur ­ lunch

13.00 uur ­ Dhr. J. Huizing ­ Regiopolitie Groningen De heer Huizing is werkzaam bij de Regiopolitie Groningen als projectleider Kwaliteitsonderzoek voor de kwaliteitszorg bij de politie. Hij heeft onlangs een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor webenquêtes bij de politie in Nederland. Hiermee is een nieuwe veiligheidsmonitor ontwikkeld waarmee de politie een eigen tevredenheidsenquête af kan nemen bij burgers. Voor een recent project heeft de heer Huizing een medewerkerstevredenheidsonderzoek ontwikkeld waar hij in zijn presentatie over uit zal wijden. Verder zal de heer Huizing ook meer vertellen over het klanttevredenheidsonderzoek (de Klantencarrousel), waarvoor de Regiopolitie Groningen in 2008 een MOA (Markt Onderzoekers Associatie)-award heeft ontvangen als het meest innovatieve project van het jaar.

13.45 uur ­ presentatie SPSS

14.45 uur ­ borrel


---

Wanneer: 8 april 2009, 9.00 ­ 15.30 uur

Locatie: Meeting Plaza, Utrecht

Aanmelden: http://www.spss.com/nl/events/form.cfm



Ingezonden persbericht