Gemeente Andijk


* Leerlingen organiseren seniorendag

Leerlingen organiseren seniorendag

24 mrt 2009
Dit jaar wordt de jaarlijkse Seniorendag/Meesterdag in Andijk gehouden op woensdag 8 april van 11.00 uur tot 16.00 uur, in het Dorpshuis Centrum. Net als de jaren hiervoor wordt deze dag georganiseerd door leerlingen van de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van het Martinuscollege te Grootebroek.
Zij sluiten hun vierde (examen)leerjaar af met de zogenaamde ´Meesterproef´. Ze gaan laten zien wat ze zoal geleerd hebben op het terrein van planning, organisatie en samenwerking.

De opdracht is bedacht door vertegenwoordigers van de Samenwerkende Bonden voor Ouderen (PCOB, ANBO en KBO) en Vereniging De Zonnebloem, samen met de opbouwwerker van de Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland. Het gaat om de organisatie van een speciale activiteitendag voor alle senioren en mensen met een beperking in Andijk. De activiteitendag bestaat uit een ochtend- en een middagdeel, inclusief een gezamenlijke lunch. Zelfs de lunch zal door de leerlingen bereid worden. Niet voor niets dus een unieke kans om te laten zien wat er tijdens de opleiding zoal geleerd is. Een echte Meesterproef dus.

Het thema van deze dag krijgt als werktitel "Senioren en de kunst van.....".
Presentaties, workshops en demonstraties, waaronder enkele door leerlingen zelf bedacht en uitgevoerd, zullen deze dag tot unieke gebeurtenis maken.

Wilt u gebruik maken van de lunch? Neem dan even contact op met mevrouw van Oudheusden via telefoonnummer (0228) 59 67 60 voor opgave.

Meesterproef / Seniorendag Andijk, woensdag 8 april 11.00 - 16.00 uur, Dorpshuis Centrum te Andijk.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |