Gemeente Elburg

Informatieavond raadswerk op 8 april 2009

260309 Politiek, iets voor u? Informatieavond raadswerk op 8 april 2009

Persbericht

26 maart 2009

Politiek, iets voor u? Informatieavond raadswerk op 8 april 2009

Wilt u meedenken over de ontwikkeling van de Vesting? Heeft u uw eigen ideeën over woningbouw in de gemeente Elburg. Raakt de jeugdproblematiek u? Dit zijn zo maar een paar onderwerpen waar de Elburgse politiek zich mee bezighoudt. Als u graag meepraat en meedenkt over de problemen van vandaag en de oplossingen van morgen dan is politiek misschien wel iets voor u. Kom dan op woensdag 8 april om 19.30 uur naar het gemeentekantoor.

Op 3 maart 2010 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen hebben nu goede raadsleden en mensen die zeer betrokken zijn bij de partij, maar willen graag kennis maken met nog meer betrokken Elburgers die zich willen inzetten voor de gemeente Elburg. Vandaar dat alle politieke partijen in Elburg gezamenlijk een informatieavond organiseren over het politieke handwerk. Denk niet alleen aan het zijn van raadslid, maar ook een actief lidmaatschap van een partij, meedenken met de raadsfractie tijdens het fractieoverleg of meehelpen in de verkiezingscampagne.

De actie van de gemeenteraad past in het landelijk beeld dat het steeds moeilijker is om mensen actief te krijgen in de politiek. Landelijk is minder dan 2% van de mensen lid van een politieke partij en van die mensen is maar een gering percentage actief lid. Daar komt nog bij dat raadsleden gemiddeld steeds korter in de raad zitten.

De gemeenteraad van Elburg organiseert op woensdag 8 april a.s. een informatieavond over het raadswerk. De avond wordt gehouden in het gemeentekantoor in Oostendorp in de Haven-/Botterzaal en begint om 19.30 uur. De avond is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Elburg, die (in 2010) kiesgerechtigd zijn en die belangstelling hebben voor de politiek. Ook zijn de jongeren vanaf 14 jaar welkom. Ook zij kunnen zich als kandidaat beschikbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Behoort u tot de genoemde doelgroepen, heeft u belangstelling voor de politiek en wilt u weten wat het raadswerk inhoudt, dan bent u van harte welkom op de informatieavond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier, mevrouw M.C. Luiting - Kamminga, marianne.luiting@elburg.nl, 0525 - 688610.

Graag tot ziens op 8 april a.s.!

laatst gewijzigd: 27-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 260309 Politiek, iets voor u? Informatieavond raadswerk op 8 april 2009 |