NCRV

Recht in de Regio

Mr. Frank Visser aan de pokertafel in Leiden

Woensdag 8 april

19.20 uur, Nederland 2

En: wanneer maken je buren nou teveel herrie?

Meester Frank Visser trekt met zijn team de regio in om juridische voorlichting te geven in brandende kwesties. Deze week houdt het NCRV-programma Recht in de Regio spreekuur in Leiden.

En een niet alledaagse vraag krijg meester Visser voorgelegd van Joris van Heesch. Hij wil een pokertoernooi organiseren en wil weten of dit mag. De wet is hier heel duidelijk over en Meester Visser kan Joris verder helpen.

Ook komen er twee mannen die namens de vereniging van eigenaren willen weten hoe het precies zit met geluidsoverlast. Meneer van Leeuwen heeft nogal last van zijn bovenburen. Beide mannen, maar met name de voorzitter van de vereniging, willen weten hoe het zit met de 10 decibel geluidsreductie die genoemd wordt in het huishoudelijk reglement. Betreft dit nu een isolatievermindering mét 10 decibel of houdt dit artikel in dat er maximaal 10 decibel geluid gemaakt mag worden?

In Leiden komt meneer Kloos persoonlijk voor juridische voorlichting langs. Hij had een hondje gekocht via Marktplaats bij een fokster. Maar het hondje overleed binnen enkele dagen. Behalve emotionele waarde heeft meneer behoorlijk wat kosten gemaakt. Hij wil dit verhalen op de fokster, maar zij reageert niet meer. Meneer heeft zelfs al een deurwaarder ingeschakeld, wat meester Visser bijzonder vindt om te horen, want normaal gesproken schuiven er mensen aan tafel die een deurwaarder aan de deur hebben gehad.