Gemeente Anna Paulowna

Woensdag 8 april: Finale streetdance kampioenschap scholen Kop van Noord-Holland
Streetdance finale in de Multitreffer. Foto van Sportservice Schagen.

Sportservice Schagen organiseert een streetdance kampioenschap. De voorrondes zijn inmiddels gehouden. Van de 31 teams zijn er vijftien door naar de finale op woensdag 8 april in de Multitreffer in 't Zand.

Het is de derde editie van het streetdance kampioenschap. Leerlingen van groep acht van de basisscholen uit de gemeenten Wieringen, Wieringemeer, Schagen, Harenkarspel, Niedorp, Zijpe en Anna Paulowna konden zich inschrijven.

De kinderen hebben de dansen zelf in elkaar gezet en ingevuld met professionele danspassen. Op een liedje, dat maximaal vier minuten mocht duren, lieten de kinderen hun danskwaliteiten zien met uiteenlopende choreografieën. Voor het eerst dit jaar had Sportservice Schagen een lichtspot ter beschikking wat zorgde voor een mooi effect.

Woensdag 8 april vindt de finale van het streetdance kampioenschap plaats in sporthal Multitreffer in ât Zand. Om half 2 gaat het kampioenschap van start.

De volgende teams/scholen uit voorronde 1 plaatsten zich voor deze finale: Het Baken, Sint Jozef, De Zandhope, De Oosterlanderschool, Om de Oost, De Zwerm, De Bijenkorf en de Julianaschool locatie Groeneweg.

Van de tweede voorronde zijn de volgende zeven teams/scholen door naar de finale: De Springschans, De Zilvermeeuw, De Ark, De Sluis, De Keerkring, Sint Antonius en het Zwanenest.
Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de finale te komen kijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen. Tel. (0224) 21 47 74.