Gemeente Vlaardingen


Inloopbijeenkomst Ambacht 8 april

31 maart 2009
Ambacht krijgt een nieuw bestemmingsplan. U kunt woensdag 8 april het voorontwerp bekijken en er vragen over stellen.

In het plangebied Ambacht zijn overigens niet al te veel nieuwe ontwikkelingen te verwachten, maar de oude uitbreidingsplannen van de voormalige gemeente Vlaardinger Ambacht dateerden uit 1927 en 1937. Het werd dus tijd om een modern en actueel bestemmingsplan op te stellen.
Het plangebied voor dit nieuwe bestemmingsplan wordt begrensd door de Vlaardingse Vaart in het westen en loopt tot aan de Van Linden van den Heuvellsingel in het oosten. Aan de zuidzijde zijn de Westlandseweg en de Goudsesingel de grens, terwijl aan de noordzijde de Burgemeester Heusdenslaan de grens vormt.

Het bestaande woonmilieu van het tuindorp Vlaardinger Ambacht uit de jaren 30 van de vorige eeuw is kwalitatief goed. De strategie voor deze wijk is dan ook voornamelijk gericht op beheer. Het nieuwe bestemmingsplan is dus voor het merendeel een consolidering van de bestaande situatie. Een nieuwe ontwikkeling is bijvoorbeeld de realisering van een zestal grondgebonden woningen langs het Emaus, op de plaats waar vroeger het Gemeentelijk Woningbedrijf stond. Verder is er de wens om de aanwezige autobedrijven in het gebied te kunnen uitplaatsen naar een locatie elders in de stad.

Inloopbijeenkomst woensdag 8 april 19.00 - 21.30 uur, Bethelkerk, Burgemeester Verkadesingel 26: u kunt de plankaart bekijken en vragen stellen aan de medewerkers Ruimtelijke Ordening. Meer informatie: (010) 2484641.