Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Jongeren doorbreken taboe op huiselijk geweld

3 april 2009

Woensdag 8 april a.s. gaat de theatervoorstelling HOME RUN in première. Deze voorstelling van de Jeugdtheaterschool Zuidoost maakt onderdeel uit van de publiekscampagne Geweld(ig) in Huis . Met deze campagne wil het stadsdeelbestuur van Amsterdam Zuidoost het taboe op huiselijk geweld doorbreken.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Door in het stadsdeel meer over huiselijk geweld te praten, na te denken en te weten dat er (lokale) ondersteuningsmogelijkheden zijn, hopen wij deze vorm van geweld te verminderen. We hebben gekozen om ons met name te richten op jongeren. Niet alleen zijn ze vaak slachtoffer, ook zijn ze veelal getuige van huiselijk geweld. Maar bovenal zijn de slachtoffers van vandaag, de daders van de toekomst. Deze geweldspiraal moeten we doorbreken."

Het theaterstuk `Home Run, Catch me if you can' is gemaakt door 12 jongeren vanuit hun visie, ideeën en soms zelfs ervaringen over het thema huiselijk geweld. De theatervoorstelling is geschikt voor de leeftijdscategorie 10 + en is ook bedoeld voor ouders, opvoeders, docenten en alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding van jongeren.

Na de voorstelling van 8 april in de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) op 8 april zal de voorstelling op 11 april in de Centrale Bibliotheek en op 26 april in jeugdtheater de Krakeling te zien zijn.

In bijgaande flyer leest u meer over deze voorstelling en waar u deze kunt bezoeken. Kaartjes zijn ook te bestellen via de website van de Jeugdtheaterschool: www.jtszo.nl
Flyer

---