Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen twee commissies op het stadhuis. Commissie JOC spreekt onder andere over 'Rotterdam Circusstad'. Commissie BVM bespreekt de dienstverlening van de gemeente Rotterdam. Lees verder voor meer informatie.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 8 april 14.00 uur
De commissie wisselt met wethouder Grashoff van gedachten over de voortgang van de motie-Coskun 'Rotterdam Circusstad'. Voor het project Rotterdam Circusstad is een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In het pilotjaar 2009 onderzoeken de deelnemende partijen of een langdurige samenwerking mogelijk is. Dit om te komen tot een blijvende infrastructuur van onderwijs en cultuur voor circus in Rotterdam. Verder adviseert de commissie over de afdoening van de motie-Buijt 'Vroegtijdige Interventie Gezinnen (VIG) niet alleen voor uitkeringsgerechtigden'. Bij de bespreking van het actieprogramma 'Ieder Kind wint in Rotterdam' is het college opgedragen gezinscoaching ook voor gezinnen met een inkomen mogelijk te maken. Het Kabinet heeft toegezegd aan deze ontwikkeling mee te willen werken.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 9 april 19.00 uur De commissie bespreekt de dienstverlening van de gemeente Rotterdam. In de motie-Van Heemst e.a. uit 2006 droeg de raad het college op een aantal doelstellingen op het gebied van fysieke en telefonische bereikbaarheid en de kwaliteit van de dienstverlening te realiseren. Eerder spraken de commissieleden tijdens een externe oriëntatie met het BurgerPanelRotterdam over knelpunten in de dienstverlening. Wethouder Baljeu heeft in een rapportage aangegeven in welke mate de doelstellingen zijn gehaald. Op de agenda staat verder de evaluatie van het evenementenseizoen 2008 en het Programma Internationale en Europese Activiteiten 2009-2010. Ten slotte bespreekt de commissie een aantal zaken rondom mosquito's.

Bron: Griffie, 03-04-2009