Universiteit van Amsterdam

PERSBERICHT:

8 april 2009: kom naar de Dag van de Geesteswetenschappen!

www.dagvandegeesteswetenschappen.nl

Op woensdag 8 april organiseert faculteitsvereniging ALPHA van de UvA in samenwerking met de studieverenigingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen de jaarlijkse Dag van de Geesteswetenschappen.

Deze dag biedt studenten en alle andere geïnteresseerden een inkijkje in de rijke diversiteit van het vakgebied dat o.a. talen, geschiedenis, filosofie, letteren, mediastudies en kunstwetenschappen omvat. Overdag is er een programma in het PC Hoofthuis (Spuistraat 134, Amsterdam) met lezingen en debatten over o.a. Calvijn voor postmodernisten, Identiteit, Wat is kunst?, De modder van de Noord/Zuidlijn en Stereotypes over Europa. Eminente wetenschappers zullen gratis colleges verzorgen, die voor één keer voor iedereen toegankelijk zijn. De climax van de dag wordt geleverd door een zinderend slotdebat in de Aula van de UvA (Singel 411) met prominenten uit wetenschap en maatschappij. Onder de titel Red de Geesteswetenschappen! gaan José van Dijck, Maarten Doorman en Frits van Oostrom het debat aan over de waarde, zin en toekomst van het vakgebied in een tijd van economisering en bezuinigingen in het hoger onderwijs. De aanwezigen worden uitdrukkelijk uitgenodigd zich in deze discussie te mengen. Tot slot is iedereen van harte welkom de nacht zo geesteswetenschappelijk mogelijk weg te dansen in Club 8 (Admiraal de Ruyterweg 56B).

Alle activiteiten van het dag en avondprogramma zijn gratis toegankelijk (m.u.v. het feest). Voor iedereen een uitgelezen kans om zich in één dag op diepgaande wijze in het boeiende vakgebied van de geesteswetenschappen te verdiepen.

Voor meer informatie, het volledige programma en achtergronden kunt u terecht op:

www.dagvandegeesteswetenschappen.nl

====

Universiteit van Amsterdam