Persuitnodiging: Minister Cramer bezoekt Hembrugterrein in Zaandam

Minister Jacqueline Cramer van Ruime en Milieu brengt samen met Tweede-Kamerlid Ruud van Heugten (CDA) op woensdag 8 april een werkbezoek aan het Hembrugterrein in Zaanstad.

Momenteel werken Rijk, provincie Noord-Holland en de gemeenten Zaanstad en Amsterdam onder de noemer 'Nieuw Hembrug' aan de herontwikkeling van deze 45 hectare grote voormalige munitiefabriek tot toplocatie voor creatieve bedrijvigheid, recreatie, toerisme en mogelijk ook woningbouw. Dit alles met behoud van het monumentale industriële erfgoed. Het project is van grote betekenis voor de Zaanstreek en de regio Amsterdam. Het draagt bij aan de economische concurrentiekracht van de regio en aan een Mooi Nederland.

De Minister zal samen met Van Heugten een cheque ter waarde van 4 miljoen euro overhandigen aan de Noord-Hollandse gedeputeerde Jaap Bond en de Zaanse wethouder Hans Luiten. De Rijksbijdrage van 4 miljoen wordt verdubbeld door de regio waardoor direct 8 miljoen euro beschikbaar komt voor de uitvoering. De bijdrage van het Rijk maakt deel uit van een budget van 84 miljoen euro voor de versnelde uitvoering van 14 ruimtelijk-economische projecten, zoals de herontwikkeling van bedrijventerreinen. Deze projecten zijn middels een Tweede-Kamermotie aangedragen door Ruud van Heugten en afgestemd met provincies en gemeenten. Bedoeling is om nu snel tempo te maken met investeringen in de regio en zo een extra bijdrage te leveren aan de bestrijding van de economische crisis. Het project Nieuw Hembrug is het eerste Van Heugten-project dat een Rijksbijdrage ontvangt.

De pers is van harte welkom bij de overhandiging en bij de rondleiding op het terrein. NB: bij aankomst moeten bezoekers een identiteitsbewijs kunnen tonen.

Datum: 8 april

Locatie: Hemkade 18, 1506 PR Zaandam

Aanvang: 14:00, uiterlijk 13:45 melden bij de portier

Programma: 14:05 Welkom door wethouder Luiten

14:10 Toelichting op ontwikkeling Hembrugterrein door gedeputeerde Bond

14:15 Toelichting op keuze voor Hembrugterrein door Ruud van Heugten

14:20 Korte toespraak minister Jacqueline Cramer 14:25 Overhandiging cheque aan provincie en gemeente door Cramer en Van Heugten

14:30 Rondleiding over het Hembrugterrein

Minister Cramer en Kamerlid Van Heugten zijn aanwezig van 14.00-15.00. Er is voor de pers gelegenheid om hen te bevragen.

Aanmelden is tot woensdag 8 april 12:00 mogelijk via de persvoorlichting van VROM: jacek.magala@minvrom.nl of bij de persvoorlichters van de provincie Noord-Holland

ademab@noord-holland.nl en de gemeente Zaanstad m.brentjens@zaanstad.nl.

Routebeschrijving: www.nieuwhembrug.nl/contact/routebeschrijving-hembrugterrein

Noot aan redacties (