Gemeente Moerdijk


07-04-2009: Wonen aan de Roode Vaart

Woensdag 8 april a.s. ondertekenen gemeente Moerdijk en ontwikkelaar AM een locatieontwikkelingsovereenkomst. In deze locatieontwikkelingsovereenkomst zijn de randvoorwaarde vastgelegd om luxe woningen aan de Roode Vaart mogelijk te maken. Het startdocument voor dit woningbouwproject dateert uit 2003.

De gemeentelijke medewerking aan dit woningbouwinitiatief is gebaseerd op afspraken die zijn gemaakt in de overeenkomsten voor de ontwikkeling van de wijk Molengors 3 en de realisatie van De Borgh. AM is eigenaar van het perceel aan de Huizersdijkzijde van de Roode Vaart, maar ook van het tegenoverliggende perceel aan de Allenweg.

Voor de gemeente is de ondertekening belangrijk omdat hiermee de afspraken die in oktober 2008 zijn gemaakt nu definitief zijn. Deze afspraken zijn gemaakt in het kader van een grondtransactie. Een gedeelte van het genoemde perceel aan de Allenweg is benodigd voor de aanleg van de brug over de Roode Vaart. Hiermee wordt de Zuidrand over het water doorgetrokken ter ontsluiting van de wijk Bosselaar Zuid.

Achtergrondinformatie:
Na de zomer van 2008 is uiteindelijk overeenstemming bereikt tussen de gemeente, AM en OBZ. AM was bereid tot verkoop van de grond onder de brug aan de ontwikkelingscombinatie Bosselaar Zuid (OBZ), en OBZ zorgt ervoor dat de woningen die AM wil ontwikkelen aan de Allenweg, kunnen worden ontsloten door de wijk Bosselaar Zuid.

Extra:
Tussen de gemeente en AM is overeenstemming bereikt over het faciliteren van de door AM gewenste woningbouwontwikkeling. In totaal gaat het om de realisatie van circa 40 buitendijks gelegen woningen aan het water. Vanuit de achtertuinen is er directe toegang tot de Roode Vaart. De verkaveling is zodanig opgezet dat er ook openbare ruimten aan de Roode Vaart worden gerealiseerd. Voordat er gebouwd gaat worden moeten eerste de planologische procedures worden doorlopen.