Persuitnodiging Movies that Matter Festival

Persbericht | 07-04-2009

Masterclass door minister Hirsch Ballin van Justitie en Award Ceremony tijdens het Movies that Matter Festival Woensdag 8 april 15.00 uur Masterclass in de Theater aan het Spui en 20.00 uur Award Ceremony in Filmhuis Den Haag.

Het Movies that Matter Festival nodigt u van harte uit om de Camera Justitia Masterclass van minister Hirsch Ballin van Justitie en de Award Ceremony bij te wonen. U bent vanaf 14.45 uur welkom.

Camera Justitia Masterclass

De Camera Justitia Masterclass is op 8 april in de foyer van Theater aan het Spui. Presentatie is in handen van schrijfster Naema Tahir. Minister Hirsch Ballin van Justitie gaat met rechtenstudenten van verschillende faculteiten in debat over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat: vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Het debat gaat in op een aantal actuele dilemma's met betrekking tot deze kernwaarden.

Award Ceremony

Woensdagavond 8 april vindt in het Filmhuis Den Haag de Award Ceremonie van het Movies that Matter Festival plaats. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken opent de Award Ceremony. Het Movies that Matter Festival kent zes prijzen: twee Gouden Vlinders: Amnesty Internationals a Matter of ACT Award, MovieSquad AllRights Award, Student's Choice Award, de VARAgids publieksprijs en de Zilveren Vlinder: Camera Justitia Award.

Middagprogramma:

14.45 - 15.00 uur Ontvangst bij gastenbalie in het Filmhuis Den Haag.

15.00 - 17.00 uur Masterclass door minister Hirsch Ballin van Justitie in Theater aan het Spui.

Avondprogramma:

19.45 - 20.00 uur Ontvangst bij de gastenbalie van het Filmhuis Den Haag.

20.00 - 20.45 uur Opening Award Ceremony door Jeroen Kramer in Filmhuis Den Haag.

* Welkom door minister Verhagen van Buitenlandse Zaken.
* Uitreiking Student's Choice Award door juryvoorzitter Maarten Vroman.

* Uitreiking MovieSquad AllRights Award door juryleden van MovieSquad.

* Uitreiking Zilveren Vlinder, de Camera Justitie Award, door minister Hirsch Ballin van Justitie aan de regisseur van de film die met de meeste zeggingskracht humaniteit een mensenrechtensituatie heeft verbeeld

* Uitreiking Gouden Vlinder voor beste documentaire uit het Matter of ACT-programma door Sandra Lutchman, voorzitter Amnesty Nederland, samen met juryleden Ilse van Velzen en Apoti Mokave.
* Uitreiking de Gouden Vlinder voor de meest imponerende mensenrechtenactivist uit het Matter of ACT-programma door Apoti Movkave.

* Uitreiking VARAgids publieksprijs door hoofdredacteur Chris Buur aan wethouder Huffnagel.

20.45 - 22.30 uur Vertoning film Firaaq van Nandita Das

Wij hopen op u aanwezigheid!

Voor aanmelding, interviewverzoeken en / of accreditatie voor het Movies that Matter Festival kunt u contact opnemen met Yvette Hoogerwerf, y.hoogerwerf@amnesty.nl, Tel: 06-49423703

Filmhuis Den Haag - Spui 191 DEN HAAG

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival vindt van 2 tot en met 8 april plaats in Filmhuis Den Haag is de opvolger van het Amnesty International Film Festival, dat tien maal eerder plaats vond in Amsterdam. Op het programma staan ruim 40 geëngageerde speelfilms en documentaires van inspirerende bevlogen filmmakers die het debat over mensenrechten aanwakkeren

Voor meer informatie, zie www.moviesthatmatterfestival.nl