Gemeente Voorschoten

kleine gemeente in Nederland

Voorschoten best presterende kleine gemeente in Nederland

cwi banenmarkt De gemeente helpt veel werklozen aan een nieuwe baan. Onderzoeksbureau APE heeft op basis van de cijfers over de uitstroom Wet Werk en Bijstand (WWB) 2004 - 2008 geconcludeerd dat Voorschoten de best presterende kleine gemeente is.

Voorschoten zet een breed gedifferentieerd pakket van reïntegratie-instrumenten in. Ze zet een banenmakelaar in die bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden. Via WorkFirst gaan mensen ook direct aan de slag. Werkzoekenden krijgen intensieve begeleiding en een tijdelijk baan. De gemeente is tevens zelf één van de werkgevers die het mogelijk maakt om werkzoekende tijdelijk aan de slag te laten gaan.

Daarnaast biedt Voorschoten klanten maatwerk op het gebied van reïntegreren. Hierdoor slagen de klantmanagers van de gemeente erin om een passend aanbod te doen aan veel klanten. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk tot en met een fulltime dienstverband op de arbeidsmarkt. De goede samenwerking met de diverse partners in de regio is hierbij onmisbaar.

Voorschoten, sprankelend en betrokken!

* 8 april 2009