Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 08-04-2009

Auto te water

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van woensdag 8 april raakte een auto te water.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat bij het benzinestation aan de A.C. Verhoefweg een auto te water was geraakt. Mogelijk zou er nog iemand in de auto zitten. De brandweer, ambulance en politie gingen ter plaatse.

Agenten zagen dat er inderdaad een auto in het water lag en dat het voertuig voor de helft onder water was verdwenen. De bestuurder zat nog in de auto, maar had zich droog weten te houden door bovenop de leuning van de stoel te gaan zitten. De bestuurder, een 28-jarige Italiaan, wilde aanvankelijk niet uit de auto komen omdat hij kennelijk bang was natte voeten te krijgen. De agenten wisten hem te overtuigen toch uit de auto te komen. Hij klom uit het raam, op het dak van de auto en sprong vervolgens op de kant en bleef geheel droog.

Hij werd nagekeken door een ambulancebroeder, maar had geen letsel opgelopen. De auto werd door een takelbedrijf uit het water gehaald en moet als total loss worden beschouwd. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

Snelkraak

NIEUWEGEIN Na een snelkraak ging er op dinsdagavond 7 april een auto met gedoofde verlichting vandoor.

Rond 23.30 uur hoorde twee getuigen op de Coltbaan een hoop herrie. Toen zij naar buiten keken, zagen zij dat bij een bedrijfspand een donkerkleurige stationwagen stond, mogelijk een Volvo. Bij het pand probeerde een man kennelijk met een moker een deur te forceren. De getuigen belden de politie en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse.

Nog voordat agenten ter plaatse waren, stapten enkele mannen in de donkere stationwagen en gingen er met gedoofde verlichting vandoor. Agenten onderweg naar de Coltbaan zagen op de Structuurbaan een auto rijden, die aan de opgegeven omschrijving voldeed. Zij gingen achter de met hoge snelheid vluchtende auto aan en achtervolgden hem over de Marconibaan/Hollandhaven/Ambachtsweg/Graaf Florisweg en s Gravenhoutseweg. Daar raakten zij het zicht op de auto kwijt. Korte tijd later werd de auto vermoedelijk op de Rijksweg A12 gezien, mogelijk rijdend in de richting van de Rijksweg A27 richting Hilversum. Wat er uit het bedrijfspand is gestolen, moet nog worden bekeken.

Aan getuigen van de inbraak, de vlucht door Nieuwegein, over de A12 en mogelijk A27 wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.