Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 08-04-2009

Doorzoeking in woning

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 7 april een doorzoeking gedaan in een woning aan het Karel Doormanplein. Hierbij zijn diverse goederen, waaronder een computer en gsms in beslag genomen. Drie personen, een 44-jarige man, een 42-jarige en een 19-jarige vrouw zijn aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij de doorzoeking werd ook een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij is ontmanteld en de in beslag genomen planten (± 400) en apparatuur worden vernietigd. Ook is beslag gelegd op twee autos die op naam stonden van de 44-jarige bewoner van het pand en zijn echtgenote. Het onderzoek is een samenwerking tussen de politie, de FER (Financieel Economische Recherche) en de belastingdienst. Het onderzoek wordt voortgezet.

Shovel gestolen

LOENERSLOOT In de nacht van zondag 5 op maandag 6 april is een gele shovel, merk
Giant, type 451T gestolen uit een schuur aan de Slotlaan.

De politie vermoedt dat de shovel op een aanhangwagen is geladen en dat de verdachten via de Provinciale weg N201 zijn weggereden. Zij zoekt getuigen van deze diefstal. Heeft u die nacht iets gezien of weet u waar de shovel nu is, bel dan met de politie Breukelen via 0900-8844.

Hennepkwekerij en geld

MAARSSEN OP dinsdag 7 april werd een hennepkwekerij opgerold. Tevens troffen agenten een behoorlijk geldbedrag aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 10.40 uur een onderzoek in een woning aan het Valkenkamp in. Daar troffen zij een hennepkwekerij van ongeveer 100 planten en een behoorlijk geldbedrag aan. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De planten, kweekapparatuur en enkele tienduizenden euros werden in beslag genomen. Agenten hielden de 39-jarige bewoner aan en zij brachten hem voor nader onderzoek naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.