Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht, 08-04-2009

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 april drie personen aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 01.55 uur naar de politie omdat men had gezien dat drie personen een autoruit hadden ingeslagen en spullen uit de auto hadden weggenomen. Dit gebeurde op de Vlindersingel. De verdachten waren na de kraak weggereden in een auto. Agenten zochten de omgeving af naar de verdachten, maar troffen niets aan. Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.10 uur ter hoogte van de kruising Marnixlaan met de Egmondkade een auto rijden met drie inzittenden. Zowel de auto als de inzittenden voldeden aan de opgegeven signalementen.

De auto werd gevolgd en de bestuurder kreeg ter hoogte van het treinstation in Leidsche Rijn en stopteken. De inzittenden, een jongen van 16 en twee mannen van 18 en 20 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de auto lagen diverse spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Vasco da Gamalaan een beroving van een vrouw plaats. De politie zoekt getuige(n).

Rond 13.50 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw beroofd was in de omgeving van de Vasco da Gamelaan. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige vrouw uit Hilversum aan. De vrouw was even daarvoor beroofd van haar tas. Door de snelheid waarmee de beroving plaatsvond zag zij geen kans een signalement van de verdachte(n) te geven.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Yalelaan vond dinsdagmorgen een diefstal van een fiets plaats. De verdachte kon op heterdaad worden aangehouden.

De beveiliging van een school aan de Yalelaan zag een man één van de gebouwen binnenlopen en vervolgens met een fiets naar buiten komen. De beveiliging had het idee dat de man de fiets gestolen had en zette de achtervolging in. De politie werd gewaarschuwd en kwam ook ter plaatse. Omdat de ketting van de fiets afliep was de verdachte genoodzaakt zijn vlucht te staken en kon hij door de beveiliging worden aangehouden. De politie nam de 53-jarige dief uit Frankfurt (Duitsland) voor verhoor mee naar het bureau.