Gemeente Dalfsen

Gemeenten Dalfsen en Zwolle stellen Milieueffectrapport voor de windmolenparken op

08-04-2009

Dalfsen en Zwolle kiezen toch voor een gezamenlijke Milieueffectrapportage voor de windparken Tolhuislanden en Nieuwleusen-West.

Dalfsen / Zwolle - De gemeenten Dalfsen en Zwolle kiezen er toch voor om voor de windparken Tolhuislanden en Nieuwleusen-West gezamenlijk een Milieueffectrapportage uit te voeren. Deze week kondigen zij aan dat zij, bij de benodigde bestemmingsplan wijzigingen die worden opgesteld, ook een Milieueffectrapport opstellen.

In het gebied Tolhuislanden in de gemeente Zwolle en Nieuwleusen-West in de gemeente Dalfsen is het plan om elk vier windturbines te realiseren. Ondanks dat er geen juridische noodzaak is om voor deze plannen afzonderlijk een Milieueffectrapport op te stellen hebben de gemeenten, uit het oogpunt van zorgvuldigheid en tegemoetkoming aan de wens van omwonenden, toch besloten gezamenlijk een Milieueffectrapportage uit te voeren voor de benodigde wijziging van de bestemmingsplannen.

Bij het opstellen van het Milieueffectrapport worden diverse instanties betrokken, die ook bij de bestemmingsplanprocedure betrokken zijn. Ook de commissie voor de M.E.R. wordt gevraagd om advies uit te brengen in de procedure.

De gemeenten gaan nu het rapport opstellen. Op dit moment kan er dan ook nog niet gereageerd worden op de plannen. Naar verwachting zal eind mei het milieueffectrapport samen met de
(voor)ontwerpbestemmingsplannen ter inzage komen. Dan kan iedereen een reactie geven op de plannen.