Landstede

Spectaculaire survivalrun

Honderd derdejaars studenten van de Buitensportklas Sport & Bewegen van Landstede namen op dinsdag 7 april deel aan een survivalrun aan het Rechterland in Zwolle. De survivalrun is een onderdeel van de school-in-actie-week, een initiatief van de opleiding Sport & Bewegen.

De organisatie van de survivalrun was in handen van de Buitensportklas Sport & Bewegen. Er waren verschillende activiteiten die te maken hebben met survival. Elk half uur startte er één van de drie groepen die vervolgens een uur bezig waren met de run. Telstar shop Zwolle en Sligro Zwolle hebben de run gesponsord.

De Buitensportklas bestaat studenten die gekozen hebben voor het profiel Buitensport. Deze studenten krijgen les in klimmen, mountainbiken, het aanleggen van knopen, het organiseren van kampen en alle onderdelen die aan bod komen bij survival. Een aantal lessen wordt gegeven door de mariniers.
De buitensportklas zal ook op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival aanwezig zijn op het Free2Move plein. Zij helpen mee bij verschillende activiteiten waaronder de togglebaan en klimwand.

De school-in-actie-week is een initiatief van de opleiding Sport & Bewegen. In het jaar zijn er een aantal actieweken er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd door en voor studenten.

Meer informatie over de opleiding Sport & Bewegen