Bijles meest lucratieve bijbaan voor studenten

08/04/2009 09:55

Huiswerkbegeleiding.nl

Bijles geven blijkt de meest lucratieve bijbaan voor studenten. Dat blijkt uit een onderzoek van Huiswerkbegeleiding.nl onder studenten. (Zwart) werken in de horeca en een bijbaan in de zorg komen respectievelijk op de tweede en derde plaats. Toch zijn de verdiensten niet de belangrijkste motivatie om huiswerkbegeleiding te geven. Het overbrengen van kennis en de direct merkbare resultaten geven een 'bevredigend gevoel'. Ook wordt inhoudelijk werk door studenten hoger gewaardeerd dan bijbanen waar geen of weinig denkwerk voor nodig is. Onder meer door de economische situatie groeit de behoefte aan bijlesdocenten.

De bijlesdocent bepaalt zelf het uurtarief voor huiswerkbegeleiding en dit varieert tussen 10 en 30 euro, afhankelijk van het niveau en de leeftijd. Op de tweede plaats komt zwart werken in de horeca. De verdiensten kunnen oplopen tot 20 euro plus fooi, maar er kleven diverse nadelen aan zwart werken. Op de derde plaats komt werken in de zorg, waarmee tussen de 10 en 15 euro kan worden verdiend.

Omdat in tijden van recessie ouders meer gefocust zijn op het halen van een diploma en het doorstromen naar een goede vervolgopleiding, stijgt de vraag naar bijles de afgelopen maanden sterk. Daarom lanceert Huiswerkbegeleiding.nl op 1 mei een bemiddelingsservice om bijlesdocenten en leerlingen met elkaar in contact te brengen. Bijlesdocentenkunnen zich vanaf nu opgeven via de site Huiswerkbegeleiding.nl/bijles

Huiswerkbegeleiding.nl is al tien jaar het grootste platform voor studiebegeleiding in Nederland en geeft informatie over studieproblemen, huiswerkbegeleiding en bijles.





http://www.huiswerkbegeleiding.nl/bijles