Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 07-04-2009

Dagvaarding voor overtreden lokaalverbod

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 30-jarige man uit Assen aangehouden. Ondanks een verbod om de winkel te betreden was hij toch de supermarkt aan de Triade binnengegaan. Hij had voor deze winkel een toegangsverbod en werd daarop aangehouden. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. (BVH 2009001698)

Eerste tijdelijk huisverbod in Drenthe opgelegd

COEVORDEN Maandagmiddag heeft de politie in Coevorden een 20-jarige jongeman aangehouden, nadat hij thuis vernielingen had aangericht. Daarna was hij er vandoor gegaan. Agenten wisten hem op te sporen en hebben de man aangehouden vanwege deze vorm van huiselijk geweld. Hij kreeg ook een tijdelijk huisverbod opgelegd. Deze wettelijke maatregel kan vanaf 1 april worden toegepast in dit soort gevallen. Dit is nu de eerste situatie waarin dit in Drenthe is gedaan. (BVH 2009001738)

Man gewond bij brand in GGZ-instelling

EMMEN Maandagavond is brand ontstaan in een kamer in de GGZ-instelling aan de Boermarkeweg. Daarbij is een 38-jarige man, de bewoner van de betreffende kamer, ernstig gewond geraakt. De brand was snel onder controle. De oorzaak is nog niet bekend. De patiënt is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag vindt een nader onderzoek plaats, onder meer naar de oorzaak van de brand. (2009001806)

Politie trekt roodlicht bekeuringen in

ASSEN Politie Drenthe trekt 289 bekeuring in die zijn gemaakt met de roodlicht controlepaal op de Middenveldweg in Hoogeveen. Dit zijn overtredingen die zijn gemaakt in de periode van 17 maart tot 31 maart jl. De ingestelde tijdzone bleek niet juist te zijn. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft de plaatsing en installatie van de paal uitbesteed. Bij de plaatsing van deze paal op 17 maart jl. is niet de juiste tijdzone ingesteld. De metingen van de paal in deze periode zijn qua overtredingen en kenteken juist, maar niet qua tijdstip. Hierop heeft Politie Drenthe besloten alle overtredingen in deze periode in te trekken. De tijdzone in de paal is hersteld en de roodlichtcontrole functioneert nu weer in alle opzichten correct.

Politie controleert in verkeer
MEPPEL - De politie heeft maandagavond op diverse plaatsen gecontroleerd. Er zijn verbalen uitgeschreven voor wildplassen (1x), het negeren van een gebodsbord (1x), het fietsen zonder licht (1x), het rijden zonder APK (1x) en het niet dragen van een helm (2x). (BVH 2009001775)

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmorgen gecontroleerd in het verkeer. Tijdens deze controle zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (2x). (BVH 2009001638)

Winkeldief aangehouden
MEPPEL Agenten hebben maandagmiddag een 25-jarige vrouw uit Steenwijk aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Ruskenstuk. De gestolen goederen hebben een waarde van ongeveer 24,17. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009001617)

Inbraak bij verpleeghuis
COEVORDEN De politie kreeg dinsdagavond een melding van een inbraak bij een verpleeghuis aan de Aleida Kramersingel. Twee mannen zouden het verpleeghuis zijn binnengedrongen door een ruit te vernielen. Een omwonende, die de twee mannen naar binnen zag gaan, alarmeerde de politie. De melder is vervolgens polshoogte gaan nemen. Hij heeft nog getracht de verdachten staande te houden, maar deze wisten te ontkomen. De politie doet nader onderzoek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. (BVH 2009001801)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.