Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 april 2009

Aangehouden na aangifte in zedenzaak

Almelo

Een man uit Emmen is dinsdag 7 april aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het maken van opnamen via een webcam van een minderjarig meisje.

Half september 2008 werd door een 16-jarig meisje uit Almelo gemeld dat zij via MSN contact had met een man uit Emmen. Deze man had haar zover gekregen om zich voor de webcam uit te kleden waarvan de man opnamen had gemaakt. Hij dreigde om deze beelden op you tube te zetten.

Aangifte werd door haar gedaan en naar aanleiding hiervan werd een onderzoek ingesteld. Dinsdag 7 april werd daarop de man, een 30-jarige inwoner van Emmen, aangehouden en overgebracht naar Twente. Hier is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. (08-117037)

Notoire winkeldieven aangehouden

Enschede

In een tweetal winkels in het centrum van Enschede zijn dinsdag 7 april een drietal veelplegende winkeldieven aangehouden.

Dinsdagmiddag 7 april werden bij twee winkels in Enschede drie winkeldieven aangehouden die alledrie voorkomen op de lijst van veelplegerschap. Zij zijn in verzekering gesteld en zullen bij justitie worden voorgeleid.

Om ongeveer 16.35 uur werd bij een supermarkt op het van Heekplein een 48-jarige man uit Enschede aangehouden door personeel van de supermarkt toen hij een fles drank mee wilde nemen zonder die te betalen. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. In eerste instantie in een dronkemanscel omdat hij niet instaat was, gezien zijn onder invloed zijn, om een verklaring af te leggen. Dit zal in de loop van woensdag de 8e worden gedaan.

Omstreeks 17.15 uur werd vanuit een winkel in de Klanderij gemeld dat men daar twee personen had aangehouden. Deze twee, een Enschedeer van 42 en een Enschedese van 41 jaar, hadden geprobeerd een mobiele telefoon met toebehoren, die ze uit de verpakking hadden gehaald, mee te nemen. Ook deze twee zijn meegenomen naar het bureau en opgesloten. (09-039825 / 09-03831)

Aanrijding met drie gewonden, politie zoekt getuigen

Hengelo

Omdat het onduidelijk is hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen.

Dinsdagavond 7 april omstreeks 23.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Bornsestraat in Hengelo. Bleek dat een 49-jarige automobilist uit Ootmarsum, met bij hem in een 46-jarige vrouw uit Oldenzaal, was gekomen vanaf de parkeerplaats bij Van der Valk, om de Bornsestraat over te steken en de snelweg op te rijden richting Oldenzaal. Vanuit de richting Borne kwam over de Bornsestraat een 28-jarige automobilist uit Borne aanrijden en een aanrijding was het gevolg.

Alledrie de personen zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 28-jarige kon na behandeling naar huis, de beide anderen zijn met onbekend letsel ter observatie opgenomen. De twee auto's zijn afgesleept.

Omdat beide bestuurders verklaarden dat zij door een groen verkeerslicht reden, is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. Door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente wordt tevens een onderzoek naar de aanleiding van dit ongeval ingesteld. (09-039964)

Verkeerscontroles

Almelo

Op een drietal locaties zijn dinsdagmiddag 7 april in Almelo verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn 50 processen-verbaal uitgedeeld. Tussen 14.30 en 16.30 uur werd gecontroleerd op de Buitenhof en van 16.45 tot 18.15 uur op de Ootmarsumesestraat. Hierbij werden o.a.19 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, vier voor het niet handsfree bellen, 6 bromfietsers voor het hebben van een te hoge constructiesnelheid van hun voertuig, vier bromfietsers voor het niet op hebben van een helm.

Bovendien is tussen 15.15 uur en 15.45 uur gecontroleerd op de Ootmarsumestraat ter hoogte van het Wittem. Hier werden 10 fietsers bekeurd die aan de verkeerde zijde van de weg, linkerzijde richting Mariaparochie, het fietspad namen en dus tegen het verkeer inreden. Dit laatste komt veelvuldig voor en zal ook vaker worden gecontroleerd. (09-039850)

tel. 053-4555588


---- --